Події

Бойові побратими вбитого поблизу Житомира АТОшника побоюються, що справу спустять на гальмах

30 November 2017, 15:01

Бойові побратими вбитого у Зарічанах АТОшника Володимира Горового побоюються, що правоохоронці спустять справу на гальмах і вбивця не понесе покарання за скоєне. Чоловіки зізнаються: про те, що Володимира вбила його колишня дружина Ольга, не мають жодних сумнівів, адже остання неодноразово погрожувала колишньому розправою. Однак, кажуть: у поліції не квапляться з розслідуванням. Чоловіки припускають, що це не просто так.

«Я бачу намагання повністю її (ред., справу) спустити на гальмах. На сьогоднішній день є рішення суду. Попередній запобіжний захід - два місяці тримання під вартою, або застава у 137 тис. грн. Як можна вбивцю випустити під заставу, якщо всі докази не зібрані. Зброя не вилучена. Ми розуміємо це для того, щоб приховати всі сліди вбивства, щоб вона все попідчищала. Ми розуміємо, що через пару днів вона буде вдома. А що це значить? Зброю ніхто не знайшов, зброя на руках у вбивці. Значить іще будуть жертви, такі свідки, як я, там іще є люди, які бачили це все. Я ні на секунду в цьому не сумніваюсь», - каже бойовий побратим загиблого Володимир Ткач.

«Дружина погрожувала йому до цього, і вона казала, що раніше чи пізніше його вб’є. Вона наносила йому поранення ножем, є заява. Вона наносила йому травми, у нього було зламано два ребра, є звернення до поліції. Зараз нам, на даний момент, начальник слідчого відділу каже, що він не знає цього», - говорить бойовий побратим загиблого Василь Білошицький.

«Багато працівників управління внутрішніх справ, нашого, отримали земельні ділянки в Зарічанах, де вона була секретарем сільської ради. У Володимира була інформація про це», - додає Володимир Ткач.

Окрім того, Володимир ділиться: проаналізувавши останню розмову з загиблим другом та ті версії, які випрацьовують слідчі, бачить низку розбіжностей.

«Він коли телефонував до мене, він сказав, що вона стріляла в нього, коли він спав і стріляла з револьвера зі здоровим глушником. А сьогодні вже слідчі десь знайшли покази, що він сказав, що це його зброя. Я клянусь усім, що у нього ніякої зброї не було, жодного патрону, жодної гранати, нічого. Ми бачимо підготовку заздалегідь: вона приготувала зброю, глушника, вона хотіла його добити. Володимир сказав, що вона у нього стріляла, потім душила подушкою, добивала праскою. Є іще один свідок, який не був допитаний, він міг розповісти, як усе це відбувалось, але свідчення працівники поліції до уваги не взяли. Органи поліції намагалися провести слідчий експеримент. Вони привезли три безхатька, без документів, із прізвищем Штірліц, це я запитував особисто. Ми розуміємо, якщо навіть буде цей слідчий експеримент, він у суді ніяких доказів не матиме. Тому, що їх не знайдуть. Вони були привезені з притулку для безхатьків», - розповідає Володимир Ткач.

З огляду на все, чоловіки запевняють: налаштовані щодень оббивати пороги слідчих та поліції, аби тільки справу не закрили. Разом із тим, чоловіки планують домогтися, аби попередні замахи Горової на їхнього друга додали до нинішньої кримінальної справи. Адже саме вони і передували страшній трагедії.

«Одна вимога - об’єднати усі випадки, усі кримінальні справи в одну. Був замах на вбивство, а потім і вбивство», - сказав Володимир Ткач.

Зрештою, чоловіки записалися на особистий прийом до начальника ГУНП в Житомирській області Вячеслава Печененка, з яким планують обговорити ситуацію.

За інформацією чоловіків, станом на сьогодні, 30 листопада, за Ольгу Горову вже внесли грошову заставу.

Як повідомляв Житомир.info, сусіди чоловіка, учасника АТО, якого в селі Зарічани Житомирського району 26 листопада вбила колишня дружина, не дозволили слідчим ввечері, 27 листопада, провести відтворення злочину за сумнівних, на думку громади, умов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі