Місто

У Житомирі з 12 червня розпочне роботу літній денний табір для дітей з родин переселенців

7 June 2023, 10:50

З 12 червня стартує «Літній табір-2023» у благодійному фонді «Карітас-Житомир». Для дітей організують якісне та цікаве дозвілля на літніх канікулах. Запрошуються до реєстрації діти віком від 8 до 15 років з родин внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляється на сторінці благодійного фонду.

«Минулого року у фонді вже працював такий літній табір. Провели 50 занять для 50 дітей з родин вимушених переселенців. Цього року прагнемо охопити ще більшу кількість дітлахів, тому вже запланували три зміни нашого літнього табору. Ми знаємо, що таке втрачати рідні стіни, розлучатися з близькими та переїжджати до інших міст. З лютого 2022 року фонд працює з родинами внутрішньо-переміщених осіб. Тому прагнемо підтримати дітей», - зазначає координаторка «Простору, дружнього до дітей» Карітас-Житомир Ніна Недзельська.

У «Літньому таборі-2023» на дітей чекає:

• змістовне дозвілля;

• творчі заняття;

• антистрес-практики.

Заплановані дати табірних змін:

• 12.06 – 30.06;

• 03.07 – 21.07;

• 24.07 – 11.08.

Зареєструвати дитину для участі у таборі можна за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1UNqoEpd2DY4GBd-T72tU1hTAwKkc3PohEu1QmKkaKqM/viewform?edit_requested=true


Нагадаємо, 17 травня під час засідання виконкому обговорювали організацію літніх таборів у Житомирі, зокрема, при яких закладах працюватимуть та скільки очікується дітей.

Хто з дітей відпочиватиме за рахунок бюджету та скільки коштуватиме харчування у пришкільних таборах – читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської міської ради 21 квітня 2023 року виділили 3,5 млн грн на літнє оздоровлення дітей загиблих захисників в таборі «Артек» (Буковель).

Перша заступниця директора департаменту Світлана Ковтуненко 26 квітня 2023 року розповідала, що пришкільні табори для учнів 1-6 класів будуть працювати з 10 червня по 1 липня, можливо також зроблять мовні табори для старших класів.

З 1 червня 2022 року у Житомирській міській територіальній громаді почали працювати пришкільні мовні табори лише в тих закладах, де є укриття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір літній табір ВПО переселенець дитина переселенці біженець діти 
Матеріали по темі