Місто

У Житомирі організовують літні табори: при яких закладах працюватимуть та скільки очікується дітей

17 May 2023, 12:12

Діти з Житомирської громади зможуть відпочити та з користю провести літній час. Для цього організовують роботу таборів. Відповідне рішення розглянули 17 травня під час засідання виконкому. Зокрема, табори відпочинку з денним перебуванням працюватимуть на базі шкіл.

«Департамент освіти починає роботу таборів на базі закладів освіти з 12 червня. Табори діятимуть впродовж 14 робочих днів і працюватимуть на базі 15 закладів освіти. Вони будуть з денним перебуванням та харчуванням. Загалом 3 262 дитини планують оздоровити в таборах при закладах середньої освіти», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


«У нас за три дні збільшилася кількість майже на 200 осіб. Тому вже не 3 262, а 3 471 дитина. З кожним днем є пропозиції від батьків, тому ми будем це враховувати. В рішенні зазначено, що це 6 годин перебування, триразове харчування. Якщо до нас будуть звертатися з різних категорій дітей, які у нас зазначені ми також будемо їх записувати», - додала перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Також будуть діяти табори організованого дозвілля у закладах освіти – це 31 табір, які матимуть власні напрямки: філологічний, математичний, біологічний, інформаційний, спортивний, творчій. Ці табори діятимуть без харчування, плануються залучити 2560 дітей», - доповнила Ірина Ковальчук.

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту організовує відпочинок при 12 клубних таборах.

«На базі Міського культурно-спортивного центру також з 12 червня стартують приклубні табори. Вони будуть діяти три місяці (червень, липень, серпень). Кожна зміна триватиме 2 тижні, тобто 5-6 змін у таборах. При 12 підліткових клубах, з денним перебуванням без харчування. Планується залучити 1342 дитини», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Управління культури організовує культурно-мистецький відпочинок.

«На базі 10 підпорядкованих закладів управління культури, так само впродовж трьох місяців. Табори діятимуть на базі музичних шкіл: Лятошинського, Святослава Ріхтера, «Смолянка», Лесі Українки, «Гармонії» на базі художньої школи ім. Віктора Шкуринського, клубу «Соколова гора», та трьох бібліотек-філіалів», - зазначила Ірина Ковальчук.

Також діти визначених категорій у червні поїдуть на відпочинок у табір «Артек-Карпати-Буковель».

«Саме на цю поїздку організовуються діти із сімей полеглих захисників, хто перебуває у полоні, або сім’я, яка отримала сповіщення, що батько є безвісти зниклою особою. На сьогодні 103 дитини, але ми продовжуємо відпрацьовувати й по факту отримання повідомлення, що тато загинув, чи знаходиться у полоні, чи безвісти зниклий, ми долучаємо кожну цю родину. У нас час ще є, ми встигаємо», - розповіла директорка Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Ольга Юрченко.

«Ми обрали, саме цю категорію дітей, з точки зору відпочинку та реабілітації психологічної, тому що з ними їдуть психологи, щоб за цей час попрацювати із дітьми», - додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Хто з дітей відпочиватиме за рахунок бюджету та скільки коштуватиме харчування у пришкільних таборах – читайте тут.

Нагадаємо, на черговій сесії Житомирської міської ради 21 квітня цього року виділили 3,5 млн грн на літнє оздоровлення дітей загиблих захисників в таборі «Артек» (Буковель).

Перша заступниця директора департаменту Світлана Ковтуненко 26 квітня розповідала, що пришкільні табори для учнів 1-6 класів будуть працювати з 10 червня по 1 липня, можливо також зроблять мовні табори для старших класів.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 червня 2022 року у Житомирській міській територіальній громаді почали працювати пришкільні мовні табори лише в тих закладах, де є укриття.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір оздоровлення дитина канікули літо виконком Ковальчук Ковтуненко Юрченко  
Матеріали по темі