Суспільство

Житомирський дзюдоїст здобув «бронзу» на чемпіонаті світу, а збірна України стала першою у загальнокомандному заліку

15 April 2024, 16:58

На чемпіонаті світу з дзюдо серед глухих спортсменів дзюдоїст з Житомирщини Лука Нетяга здобув «бронзу».

Про це 11 квітня повідомляє пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«З 10 по 15 квітня у Туркестані (Казахстан) відбувся чемпіонат світу з дзюдо серед глухих спортсменів. За результатами змагань спортсмен з Житомирщини Лука Нетяга виборов бронзову нагороду. Він брав участь у чемпіонаті у категорії до 90 кг. Загалом до національної дефлімпійської збірної України з дзюдо увійшло 32 особи», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Всеукраїнська громадська організація спортивна «Федерація глухих України» повідомила, що Україна здобула перше місце у загальнокомандному заліку, завоювавши 6 золотих, 4 срібних та 7 бронзових медалей.

«Цей результат демонструє високий рівень підготовки наших атлетів», - підкреслили у ВГО «Федерація глухих України».

Довідково:

Нетяга Лука Володимирович (13. 02. 2001, Київ) – дзюдоїст. Майстер спорту (2017). Орден «За мужність» 3-го ступеня (2017). Бронзовий призер у команд. змаганнях 23-х Дефлімп. ігор (м. Самсун, Туреччина, 2017). Чемпіон України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху (2016, 2018). Переможець всеукр. турніру з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху пам’яті Д. Максимова (2017–18). Член національної збірної команди України (від 2017). Виступає за Житомир. регіон. центр «Інваспорт» (від 2016) у ваговій категорії 81 кг. Тренери – В. Нетяга, С. Товчига.

Нагадаємо, 12 березня стало відомо, що у Житомирі визначили 50 спортсменів, які отримуватимуть щомісячні стипендії: всі вони є чемпіонами та призерами змагань державного та міжнародного рівнів. За високі досягнення в спорті стипендією у розмірі 8 тис. грн відзначили й Луку Нетягу.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року Лука Нетяга виборов золоту медаль на відкритому чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дзюдо Нетяга спорт чемпіонат "бронза" Казахстан збірна  
Матеріали по темі