Місто

Комунальники шукають підрядника, який за 600 тис. грн акуратно видалить аварійні дерева на кладовищах Житомира

18 April 2024, 17:29

Комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» оголосило тендер на послуги з видалення дерев, які знаходяться в незадовільному, сухостійному та фаутному стані на території кладовищ міста Житомира.

Інформація про закупівлю оприлюднена в системі «Прозорро» 17 квітня.

Очікувана вартість – 600 тис. грн. Планують видалити 149 дерев, найбільше – акації, кленів і лип.

Аукціон запланований на 25 квітня, послуги надаватимуться до кінця 2024 року.

«Дерева знаходяться у важкодоступних місцях зрізання можливе тільки в ручну без використання техніки, оскільки дерева знаходяться безпосередньо біля могил де розташовані намогильні споруди (цоколя, огорожі, пам’ятники та інше), що унеможливлює під’їзд техніки та повалення дерева. Більша частина дерев суха або гнила. Стовбури дерев дупляві, дерева нахилені на пам’ятники могил, гілки звисають на пам’ятники могил. Висота дерев становить 6-30 метрів», - зазначається у тендерній документації.

Прописані й вимоги до підрядника, зокрема:

розпилювання колод довжиною до 1 м;

винесення порубочних залишків на алеї (доріжки) з послідуючим вивезенням з кладовища;

вивезення зрізаного гілля у встановлені місця розміщення відходів або утилізація гілля дробленням спеціалізованою технікою для подальшого утеплення секторів кладовищ, здійснюється в день зрізання дерева;

прибирання робочих місць та складування деревини на території Замовника здійснюється в день зрізання дерева;

в разі пошкодження намогильної споруди (цоколя, огорожі, пам’ятника та інше) зобов’язаний відновити пошкоджені частини, а в разі неможливості – відшкодувати нанесені збитки за власний рахунок (вартість одної намогильної споруди яка виготовлена з граніту мінімальна ціна 40 000 гривень).

Нагадаємо, у 2023 році КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» оголошував тендер на видалення 283 дерев на кладовищах з очікуваною вартістю 908 тис. 740 грн: переможцем став ФОП Стройванс Сергій Михайлович з пропозицією 895 тис. грн, згодом до укладеного в липні договору вносили зміни і зрештою додатковою угодою від 31 березня 2024 року підряднику заплатили 21 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2023 році на кладовищі, яке знаходиться біля Житомира, але на території Оліївської територіальної громади, зрізані дерева пошкодили могили й рівні померлих нарікали на вандалізм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище дерево тендер вирубка Спецкомбінат 
Матеріали по темі