Місто

У Житомирі на Крошенському кладовищі залишили зрізані дерева біля могил та пам’ятників

19 December 2023, 11:33

На кладовищі, яке знаходиться за переїздом на Крошні, залишили зрізані дерева біля могил та пам’ятників. У соцмережах нарікають – це вандалізм та наруга над померлими.

Про це 17 грудня повідомляє Інна Іскачкова у дописі facebook.

«Крошенське кладовище! Це що, зовсім ніякої поваги до померлих. Зрізали ялинки, як падали на могили, так і залишили. Могили закидали, табличка з хреста зірвана. Це люди робили чи нелюди. Якщо не стоїть гранітний пам'ятник, то можна звалище з могил робити? Це самий що не є «вандалізм», наруга над мертвими. По всьому кладовищі зрізані дерева лежать між могилами, а тут повністю закидали! Шановне керівництво Оліївської сільради, маю надію, що до Нового року ви розчистите ці могили», - пише Інна Іскачкова.



Скриншоти допису Інни Іскачкової у facebook.

У комунальному підприємстві «Добробут» Оліївської сільської ради 18 грудня журналістам Житомир.info розповіли, що відповідно до укладеного договору, зрізані дерева приберуть до 31 грудня.

«Там були аварійні дерева. Всі бачили, які буревії були цієї осені і як багато лиха вони наробили. Тому у нас є звернення від жителів, є акт, ордер на рубку, є договір з підрядником і все відбувається в рамках нормальних взаємовідносин. Договір до 31 грудня 2023 року, так, як людина у своєму дописі вказала, що «має надію», так і воно і має бути, цивілізовано: до кінця місяця дерева приберуть», - розповів журналістам Житомир.info директор КП «Добробут» Євген Герасимчук.

Журналістам Житомир.info в Оліївській сільській раді розповіли, що вирішують, як розв'язати проблему і яким чином відновити чи поремонтувати побиті гранітні пам’ятники, хрести та огорожі.

Нагадаємо, у серпні цього року у селі Стара Буда Потіївської ОТГ в Житомирській області невідомі пошкодили кілька могил та огороджень навколо них, вирізаючи дерева на кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2023 року до поліції надійшло повідомлення про те, що на кладовищі в Овруцькій громаді 17-річний хлопець зруйнував понад 40 пам’ятників – практично два ряди могил було понівечено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крошня кладовище вандалізм дерева Герасимчук пам'ятник могила Оліївка КП "Добробут" 
Матеріали по темі