Події

У громаді поблизу Житомира інспектори виявили палія сухої трави, порушник сплатить штраф понад 3 тис. грн

10 May 2024, 09:54

У Оліївській громаді інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили палія сухостою.

Про це 10 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«6 травня 2024 року під час здійснення рейдових заходів на території Оліївської сільської ради державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено спалювання сухої трави», - йдеться у повідомленні.

Порушника притягнуто до відповідальності за ст. 77-1КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» та накладено штраф у сумі 3060 грн.

Довідково від екоінспекції: Кодексом України про адміністративні правопорушення статті 771 за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, передбачено накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн). Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120 – 12420 грн) і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21420 – 30600 грн). Звертаємо увагу, що згідно зі ст. 113 Кримінального кодексу України на час воєнного стану спалювання сухої трави, листя чи іншої рослинності може бути кваліфіковано правоохоронними органами як диверсію, розглядається як злочин, за який передбачено кримінальну відповідальність: позбавлення волі на строк п'ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, станом на 10 квітня від початку року палії сухої трави у Житомирській області заплатили понад 32 тис. грн штрафу.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2024 року на околиці с. Сущани Олевської територіальної громади інспектори виявили палія сухої трави. Ним виявився місцевий житель, на якого було складено протокол та накладено штраф у розмірі 3 060 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція палій суха трава сухостій штраф 
Матеріали по темі