Культура

В Житомирі видали довідник про польські поселення області

10 February 2012, 16:45

В Житомирі 10 лютого відбулася презентація інформаційно-довідкового видання «Польські поселення Житомирщини».

Авторами довідника про польські села та селища Житомирської області стали Ольга Білобровець (начальник управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міськради), Володимир Денисевич, Олександр Кондратюк та Генадій Полєтаєв. Упорядкуванням всіх зібраних матеріалів займалася Юлія Кондратюк.

В довіднику зібрано інформацію про 85 поселень Житомирської області, де згідно перепису 1989 року проживало польське населення. Авторам вдалося дістати інформацію та поспілкуватися з жителями вже не існуючих сіл та сіл, які зникають.

Житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький підкреслив значущість такого видання. «Це дуже хороший довідник, але шкода, що він виданий лише в 300 примірниках. Такі книги повинні бути на полицях кожної бібліотеки в області», - зазначив Георгій Мокрицький

Один з авторів книги Олександр Кондратюк зазначив, що книжка буде цікавою для науковців, вчителів, студентів та всіх, хто цікавиться історією рідного краю. Вона може стати в пригоді і деяким сайтам органів державної влади, які інколи подають неправдиву, а деколи й парадоксальну інформацію про селища Житомирської області.

 «Сайт Верховної Ради повідомляє, що селище Миропіль Романівського району знаходиться в 4 км від Житомира, хоча насправді відстань близько 100 км. Також цей сайт зазначає, що до залізниці від Мирополя 70 км, хоча в самому селищі є одна з небагатьох в районі залізнична станція», - навів приклад Олександр Кондратюк.

Житомир.Info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі