Політика

Опозиційним силам в міськраді пропонують спільно заявити про захист фруктового саду у Житомирі

14 February 2012, 10:32

Віднедавна фруктовий сад (більш відомий як ботанічний сад) перейшов у власність Житомира та житомирян. Таке рішення було прийняте 9 лютого на десятій сесії Житомирської міської ради. Проте подальша доля 5,38 гектарів землі викликає занепокоєння у людей через те, що з боку влади пропонувалось продати землю під будівництво гіпермаркету “Епіцентр” в спальному районі міста.

По відгукам обурених житомирян зрозуміло, що більшість - проти такого розвитку подій, адже це потягне за собою, насамперед, знищення зелених насаджень, концентрацію вантажних автомобілів та забруднення повітря.

Депутат-мажоритарник Величко Олександр запропонував колегам у міської ради, що належать до опозиції, спільно стати на захист землі, яка може бути зоною відпочинку для багатьох житомирян:

“Щодня спілкуюсь з житомирянами абсолютно різного віку, роду занять та політичних переконань, але жодного разу не чув, щоб хтось хотів  бачити там величезний гіпермаркет. Більшість - категорично проти. Користувачі інтернету Житомира в інтернет-опитуваннях в більшості також схиляються до того, що там має бути зелена зона. Окрім того, ми повинні подати руку допомоги відважному дрібному бізнесу, існування якого може опинитись під загрозою, внаслідок розташування поряд будь-якого торгового гіганта”.

“Я запропонував головам фракцій у міській раді партій Фронт Змін, УДАР, представникам БЮТу, Свободи публічно заявити про спільні дії проти продажу Ботанічного саду. Якщо вони погодяться, я сподіваюсь, що разом, активними діями, можна буде сформувати більшість та не допустити продаж ботанічного саду. Я не претендую на роль першого номеру в цьому процесі, але запевняю, що партія Громадянська позиція, спільно з якою я працюю, буде робити все, аби об’єднаними зусиллями добитись використання ботанічного саду саме так, як хочуть того житомиряни” - розповідає Величко.

За словами депутата, відповідь щодо спільної діяльності більшість з перерахованих обіцяли дати до кінця тижня.

Прес-служба обласної організації політичної партії "Громадянська позиція"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі