Політика

Використання адмінресурсу на прикладі округу в Житомирській області або Піар за бюджетні кошти

24 February 2012, 14:50

Володимир Литвин надав додаткові докази того, що він зловживає адмінресурсом, здійснюючи "робочі поїздки" до свого майбутнього виборчого округу в Новоград-Волинському (Житомирська область).

Як відомо, за останні вісім місяців Литвин одинадцять (!) разів здійснив робочу поїздку в свій округ.

Вчора він прокоментував публікацію на цю тему.

"Я не збираюся ні у кого питати дозволу відвідувати людей, тим більше, що це зобов\'язання депутата – спілкуватися з виборцями. І тим паче, я не збираюся питати дозволу на відвідування батьків", – заявив Литвин.

Справді, він не повинен питати дозволу відвідувати батьків, але якщо він робить це за особисті гроші.

Але всі візити Литвина у округ оформлені як "робочі поїздки", аж до дрібниць – його супровід отримує за це зарплату, його державні машини заповнені державним бензином.

І відповідно, все це покриваються за рахунок бюджету як відрядження.

Тепер, як виявилося, Литвина туди супроводжують не лише співробітники апарату Верховної Ради та фотограф газети "Голос України", але і знімальна група телеканалу "Рада".

Цей телеканал було створено на початку 2000-х для трансляцій сесій Верховної Ради. Зробили це після того, як УТ-1 під тиском Леоніда Кучми відмовився показувати засідання опозиційного до нього парламенту.

Але згодом на телеканалі "Рада" чомусь було створено новини. Таке враження, що в Україні не вистачає новинних передач.

І тепер спікер використовує новини "Ради" як відділ пропаганди власної персони. За гроші платників податків – бо канал "Рада" утримується з бюджету.

Зокрема, у свою "робочу поїздку" на Новоград-Волинський виборчий округ Литвин взяв групу телеканалу "Рада", яка зробила сюжет про те, як він любить мешканців свого округу.

Ви бачили, щоб канал "Рада" їздив у округ за кожним із 450 депутатів, а потім робив сюжети про те, як вони опікуються людьми? Ні, такого цемає.

Яка інформаційна цінність цих сюжетів про робочі "поїздки" Литвина у свій округ? Нуль!

Це – прихована реклама постаті Литвина – на парламентському каналі напередодні парламентської кампанії. Яку він розміщує, зловживаючи статусом голови Верховної Ради.

Сергій Лещенко, блог на УП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі