Політика

Геннадій Москаль в Житомирі говорив про пусті бюджети та занепад виробництва

28 February 2012, 16:00

28 лютого в Житомирі відбулась прес-конференція з депутатом Верховної Ради Геннадієм Москалем, на якій обговорювалася політична та економічна ситуація в державі, піднімались питання свободи слова та захисту прав людини. Також йшла мова про ініціативи фракції «Фронту Змін» в Житомирській обласній раді.

Лідер Житомирської партійної організації «Фронт Змін» Геннадій Зубко нагадав, що депутати обласної ради від «Фронту Змін» та ВО «Батьківщина» ініціювали два звернення до Верховної Ради України, які будуть запропоновані до прийняття на наступній сесії. Мова йде про підтримання резолюції ПАРЕ в Україні щодо дотримання свободи слова в державі, захисту прав людини та звільнення політичних в’язнів. А також звернення до Верховної Ради про затвердження закону України «Про порядок імпічменту Президента».

Також на прес-конференції говорили про зниження цін на житло в Житомирській області.
«Зниження цін на житло напряму пов’язано зі зниженням платоспроможності населення, тому здешевлення нерухомості можна назвати цілком прогнозованим. Але і зараз я не можу сказати, що у нас змінилися умови для того, щоб житомиряни почали більше купувати житла. У нас немає доступних пільгових кредитів, немає дієвих механізмів відшкодування відсотків по цим кредитам, немає того, за рахунок чого житомиряни могли б збільшити свою платоспроможність, адже рівень зростання середньої заробітної плати говорить сам за себе», - зазначив Геннадій Зубко.

Геннадій Москаль додав, що низька покупна спроможність населення зумовлена різким спадом промисловості в Житомирській області і в цілому по Україні.

«Зараз люди стали настільки злиденними, що не мають грошей навіть на необхідні продукти харчування. Статистичні дані підтверджують, що в порівнянні з минулим роком значно зменшилось споживання абсолютно всіх продуктів. Разом з тим, як люди можуть поліпшити свою платоспроможність, якщо спостерігається занепад виробництва. По Житомирській області ми нині бачимо, що 30% виробленої продукції припадає на обласний центр, по 7-8% виробляється в Бердичеві, Коростені, Малині та Новограді-Волинському, решта районів виробляє менше 1% загальнообласного обсягу продукції, а це менше 50 тис. грн. в рік. На що сподіваються ці райони? На допомогу з державного бюджету? А він нині теж пустий. Мушу вам повідомити, щоб це не стало несподіванкою: бюджети більшості районів закінчаться уже за 6 місяців, деякі протягнуть до вересня. Але на рік коштів не вистачить ні в кого: ні в місцевих, ні в районних, ні в обласних бюджетах. І державний бюджет не в змозі буде покрити витрати», - зазначив Геннадій Москаль.

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі