Політика

Жінки рятують українську демократію

5 March 2012, 09:55

Ліна Костенко, Ніна Матвієнко та Олександра Кужель звернулись до найвідоміших жінок світу з проханням вплинути на Президента України Януковича у зв’язку із згортанням демократії в Україні та політичними репресіями.

Листи адресовано і направлено більш ніж 20-ти найшанованішим жінкам планети, серед яких Ангела Меркель, Гілларі Клінтон, Мішель Обама, Президент Литви Далі Грібаускайте, віце-президент Європейської Комісії баронеса Кетрін Ештон, президенти Фінляндії, Бразилії, Аргентини, жінки – нобелівські лауреати та інші.

У зверненні до жінок – керівників держав і міжнародних інституцій висловлено прохання розглянути можливість застосування обмежувальних заходів до керівництва українського Уряду, щоб змусити його адекватніше реагувати на заклики міжнародної спільноти.

В листі говориться, що «…лідера політичної опозиції Юлію Тимошенко безпідставно засуджено та брутально кинуто у в’язницю за раніше прийняті нею політичні рішення, оцінку яким повинні давати не суд, а виборці, народ України. Юлія Тимошенко є найбільш успішною жінкою-політиком на всьому пострадянському просторі. На президентських виборах 2010 року, які вона з незначним відривом програла чинному Президенту, її підтримали майже 12 мільйонів українців».

Один із авторів відкритого листа Олександра Кужель зазначає, що міжнародний жіночий рух проти політичних репресій і за захист прав людини в Україні – це величезна правозахисна сила, яка може вберегти наш народ від нових репресій і зупинити беззаконня, що чиниться у країні.

У своєму недавньому телевізійному інтерв\'ю Віктор Янукович дав зрозуміти, що готовий «помилувати» Юлію Тимошенко, якщо вона про це попросить і тим самим визнає свою провину.

На що вона відповіла: «Ця цинічна пропозиція - категорично неприйнятна. Я не скоїла жодного злочину, а справи проти мене від «а» до «я» сфальсифіковані за прямим наказом Януковича.

Янукович ніколи не дочекається від мене жодного прохання. Так само і я не чекаю і не хочу від нього жодної «милості».

Незважаючи на знущання та переслідування, Януковичу не вдасться мене зламати. Я присвятила своє життя боротьбі за свободу та незалежність демократичної України, і з цього шляху ніколи не зверну».

Прес-служба Житомирської міської партійної організації ВО «Батьківщина»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі