Політика

Геннадій Зубко наполягає на тому, щоб влада Житомира виплатила працівникам ТТУ кошти за дні вимушеного простою

6 March 2012, 10:45

Голова територіальної організації партії, депутат Житомирської обласної ради Геннадій Зубко звернувся до Житомирського міського голови з вимогою виплатити зарплату працівникам комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за дні вимушеного простою у грудні 2011 року.

«Міська рада не виконує умови Меморандуму, підписаного 23 грудня 2011 року ініціативною групою працівників ТТУ з однієї сторони, керівництвом ТТУ та першим заступником міського голови Галини Семенець з іншої. А саме: відповідно до зобов’язань, прописаних у Меморандумі, передбачено оплату працівникам за дні вимушеного простою, так як припинення роботи підприємством у грудні було викликано заборгованістю по виплаті заробітної плати», - говорить Геннадій Зубко.

Проте, за словами депутата, дні вимушеного простою 21, 22, 23 грудня 2011 року не оплачені всім працівникам КП «ЖТТУ», а натомість людям надіслано лист-відписку від заступника мера Галини Семенець, в якому сказано, що «питання оплати праці за час участі в «акції протесту» працівникам ТТУ повинно вирішуватись керівництвом підприємства самостійно, відповідно до статуту КП «ЖТТУ», колективного договору підприємства та трудового законодавства.

«Позиція міської ради, висловлена в листі Галини Семенець голові профспілкової організації, залишається незрозумілою і породжує зневіру на підприємстві в дії влади міста Житомира. Необхідно розібратися в ситуації, що склалася  на комунальному підприємстві. Влада зобов’язана дотриматись слова та провести виплати працівникам за дні вимушеного простою», - наполягає Геннадій Зубко.

Копії документів додаються:

 

Прес-служба Житомирської організації політичної партії "Фронт Змін"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі