Політика

Геннадій Зубко вітає житомирянок зі святом весни і розповідає про успіхи своїх колег-жінок з «Фронту Змін»

7 March 2012, 09:54

Голова Житомирської обласної організації «Фронт Змін» Геннадій Зубко з нагоди Міжнародного жіночого дня відзначив найактивніших членів партії - жінок та привітав всіх житомирянок зі святом весни.

В переддень 8 березня багато говорять про жінок, вдячність і чесноти, вітають зі святом і бажають неймовірних гараздів. Але говорять загально. Я б хотів розповісти про цілком реальні справи жінок Житомирщини, які у повсякденному житті є звичайними дружинами, доньками, сестрами, мамами, колегами по роботі, подругами, а поміж цим рухають світ та змінюють життя на краще десятків тисяч людей - про найактивніших членів «Фронту Змін».
З 2010 року в Житомирській міській раді працює єдина в Україні жінка-депутат, яка пересувається на інвалідному візку. Це член «Фронту Змін» Неля Ковалюк. У доробку фракції десятки вирішених справ за ініціативою та за наполяганням Нелі Ковалюк. Це побудови в місті пандусів, пониження бордюрів, виділення людям коштів на лікування та забезпечення реабілітації, організація поїздок талановитих дітей з інвалідністю на спортивні заходи та творчі фестивалі. Діяльність Нелі Ковалюк щодня змінює життя на краще тисяч людей з інвалідністю, що мешкають в Житомирі та області.

Лише на останній сесії міськради депутати, за наполяганням Нелі Ковалюк, виділили 50 тисяч гривень на співфінансування спорудження спеціальних підйомників для інвалідів-візочників, що мають квартири на перших поверхах житомирських багатоповерхівок. Не даючи спуску прорегіоналівській більшості в міськраді, Неля Ковалюк за підтримки фракції «Фронту Змін», змусила чиновників взяти до розгляду можливість відшкодування дільничним лікарям проїзду у міському транспорті та ліфтах. При цьому депутати міськради відмовляться від свого права на безкоштовний проїзд.

Вже рік в області діє ініційована Нелею Ковалюк програма «На одному рівні». В рамках цієї програми відкрито в Житомирі реабілітаційний центр, де працюють люди з інвалідністю і мають змогу заробляти до 1800 гривень на місяць. Ці гроші дають можливість людям жити.

Також, перед зимовими святами Неля об’їхала всі райони області й, залучивши благодійників, передала людям з інвалідністю, які того потребували, засоби реабілітації. Це десятки палиць, милиць, інвалідних візків, ходунків, спеціального посуду для годування лежачих хворих. Але головне, що люди отримують від Нелі – це підтримку і приклад, що можна бути активним і успішним за будь-яких життєвих обставин. Та ще й допомагати іншим.

У раду Неля йшла з двома утвердженнями: «не робіть для нас без нас» і «необхідно змінити сприйняття у суспільстві людей з інвалідністю». І довела, що може працювати: без неї більше у Житомирі не будують пандуси – Неля їх особисто перевіряє на придатність для використання. Ще трохи і людей з інвалідністю сприйматимуть як повноправних членів громади.

За традицією, 8 березня – це свято всіх мам. Найактивніша матуся області виховує трьох дітей і працює депутатом від «Фронту Змін» у Житомирській міській раді. Це Наталя Боровська. Дбаючи про майбутнє підростаючого покоління, саме Наталя підняла громадськість на боротьбу за впорядкування діяльності інтерактивних комп’ютерних клубів у Житомирі. Це за її ініціативою та її старанням в місті більше не продають алкогольні напої в нічний час. Зараз Наталя активізує громаду з вимогами категоричної заборони пропаганди гомосексуалізму на території нашої країни, введення пожиттєвого покарання для педофілів та розповсюджувачів дитячої порнографії.

Як голова громадської організації «Я-мама!», Наталя впроваджує ряд ініціатив, спрямованих на захист родинних цінностей під назвою «Бережи сім’ю». Нині вона працює над об’єднанням всіх жінок міста з активною життєвою позицією задля спільного вирішення проблем жіноцтва. Про потужну підтримку ідей молодого, але вже досвідченого депутата говорить успіх у громадській і політичній діяльності. У грудні на всеобласному форумі жінок Наталю Боровську було одноголосно обрано головою жіночого руху «Фронту Змін» Житомирщини.
Активну участь у діяльності жіночого руху «Фронту Змін» бере відома письменниця, голова обласної літературно-мистецької студії ім.М.Клименка Світлана Гресь (Штатська). Плідна творча та громадська діяльність Світлани спрямована на розвиток та підтримку талановитих дітей області. Нині Світлана Гресь ініціює проведення аналізу на мораль книжок, що є в наших бібліотеках та в шкільних програмах.

У Житомирській районній раді працює депутатом від «Фронту Змін» Олена Тичинська. Саме Олена першою приїхала до Новогуйвинська у листопаді, коли там комунальники відімкнули газ і 16 тисяч людей в трьох населених пунктах сільради залишились без тепла. Це за швидкої організаційної діяльності Олени Тичинської було надіслано від депутатів листи прокурору, за якими  було внесено протест прокурора та скасовано приписи «Житомиргазу» – газ увімкнули, свавілля комунальників зупинили. А коли виникла загроза повторного відімкнення, Олена активізувала всіх районних і обласних депутатів партії, до Новогуйвинська приїхала громадська приймальня «Фронту Змін» з Києва, інцидент набирав розголосу через всеукраїнські ЗМІ. Другий раз залишити без тепла селища  Новогуйвинське, Гуйву та Озерне комунальники не посміли. 

Стараннями Олени Тичинської в школах району розпочато читання  курсу профілактичних лекцій для старшокласників проти розповсюдження та вживання наркотиків. Крім лекції-тренінгу, яка допомагає молоді встояти перед спокусою «уявного задоволення», старшокласники дізнаються, як і куди звернутися за допомогою, якщо з ними вже трапилась біда… І отримують допомогу. А щоб не виникала «спокуса», Олена постійно шукає спонсорів для підтримки сільських футбольних команд та організації спортивного дозвілля молоді.

Житомирський «Фронт Змін» пишається діяльністю й успіхами найактивніших членів партії-жінок. Так, за підсумками  всеукраїнського навчального курсу «Діяльність депутата місцевої ради» наш депутат Богунської районної ради у місті Житомирі Олена Слободянюк увійшла до числа переможців. Її проект «Поліпшення доступу до якісної освіти через оптимізацію мережі загальноосвітніх закладів» набрав  89 балів із 100 можливих.

До п’ятірки найкращих координаторів молодіжного руху партії зараховано координатора молодіжки  Житомирщини Ольгу Фаріон. Саме Ольга почала створювати й розбудовувати молодіжне крило. Це її ініціативою молодь має змогу займатись на навчальних семінарах та розвивальних тренінгах, слухати лекції провідних соціологів та політологів, проходити комп’ютерні курси та тренінги з успішності. Саме молоді активісти партії гуртують житомирську молодь на противагу діючій владі. Чисельність молодіжки стрімко зростає завдяки харизмі, цілеспрямованості та принциповості Ольги Фаріон.  

Стрімко зростає й кількість членів «Фронту Змін». А першою всіх бажаючих вступити до партії зустрічає Надія Можановська. Надія працює в громадській приймальні «Фронту Змін» з перших днів її відкриття. Координує та організовує комунікацію між депутатами, членами партії та прихильниками. Вміння Надії спілкуватися з людьми, виваженість та бажання донести ідеї партії до громади спонукали стати фронтовиками сотні житомирян.

Сотні доль житомирян переживає і Таїсія Куліш. Лише дещо в іншому контексті, оскільки працює Таїсія в громадській приймальні «Фронту Змін» зі зверненнями людей. Саме до неї приходять і пишуть люди про свої біди і проблеми з усіх куточків області, а часом і із-за її меж. Жодне звернення не залишається поза увагою, тому що працює Таїсія Куліш виходячи з твердження: «головне любити життя і людей». Отож, розроблено чіткий алгоритм вирішення проблем від залучення депутатів міських чи районних рад до обласної, а при потребі і до Верховної ради. Саме так було нещодавно у Червоноармійському районі, коли влада намагалась звільнити з роботи працівників терцентру. До вирішення проблеми долучили народного депутата України Лесю Оробець і право людей на працю відстояли. Адже, всі разом ми команда. Ми пишаємось нашими колежанками. Долучайтесь до нас – до «Фронту Змін». В переддень святи особливо запрошуємо жінок: будьте активними, приходьте, разом ми змінимо життя на краще.

І звичайно, дорогі та славні панночки, вітаю Вас з прекрасним святом весни! Життя неможливе без Вашой ніжності, турботи та краси!  Ви прекрасні кожного дня, за будь-якої погоди і обставин!  Вірте,  що у Вашому житті буде лише сонце, поряд – мудрість та вдача, а в душі – весна. Здоров\'я, Любові та гармонії Вам!



З найтеплішими побажаннями, Геннадій Зубко
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі