Місто

Як ДАЇ відпрацювала Житомир: виявлено 11 водіїв без прав та 14 були за кермом п’яні

18 December 2007, 11:50

Наразі актуальною проблемою є забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах. 17 грудня з 8.00 до 16.00 години центральні працівниками міліції було організовано спецвідпрацювання центральних вулиць обласного центру.

Як повідомляє прес-служба УМВС Україні в Житомирській області, Така операція проводилась з метою профілактики дорожньо-транспортних пригод на центральній вулично-шляховій мережі Житомира.

Загалом для проведення запланованих заходів було задіяно 66 працівників міліції, які об’єдналися у 24 екіпажі дорожньо-патрульної служби.

В результаті проведення відпрацювання міліціонери зареєстрували 387 порушень Правил дорожнього руху. Як показав аналіз, з виявлених порушень переважали як раз недотримання правил зупинки та стоянки транспортних засобів (97 фактів), що утруднювало рух інших автомобілів та незмінно призводило до виникнення заторів.

Виявлено 70 водіїв, що керували автомобілями без оформленого технічного огляду транспортного засобу. 49 водіїв відверто ігнорували вимоги встановлених дорожніх знаків, а 30 – пішохідні переходи. Ще 46 водіїв керували автомобілем без відповідних документів на нього, а 11 – взагалі не маючи посвідчення водія. Крім того, за відносно короткий час проведення відпрацювання працівники Державтоінспекції виявили 16 водіїв, які керували незареєстрованими автомобілями та ще 7, що переобладнали свої транспортні засоби без погодження з ДАІ. Працівники міліції затримали 14 водіїв, що знаходились у стані алкогольного сп’яніння, до речі, один з них – водій таксі.

Мали місце й випадки керування автомобілем без номерних знаків, підробка документів, а також талону про проходження техогляду, порушення правил перевезення пасажирів маршрутними транспортними засобами.

Слід зазначити, що такі відпрацювання в цілому по області будуть проводиться і надалі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі