Політика

Депутат Житомирської облради допоміг сільському танцювальному колективу та подарував дитсадку YAMAHA

17 March 2012, 10:41

Не у заздрісному становищі перебуває сільська українська культура. Її фінансування за залишковим принципом, холодні, ледь жевріючі клуби та бібліотеки, що занепадають, руйнуються, закриваються – звична картина сьогодення. Невже село – скарбниця вітчизняної духовності, колиска нації – приречене?...

Із описаними реаліями та перспективою не змирилися у селі Піски Житомирського району. Відтак, нещодавно у приміщені місцевого будинку культури, очолюваного Юлією Мельник, було ніде яблуку впасти: подивитися на свої таланти зібралося чи не півсела. І сільські аматори виправдали їх очікування. Дякуючи Юлії Олександрівні, людині, закоханій у свою справу, на одному ентузіазмі для представників територіальної громади було підготовлено та продемонстровано прекрасну святкову програму. Особливо здивував запальними танцями малечі та виконанням весняного вальсу сільський хореографічний колектив «Вікторія».

Будучи переконаним у тому, що альтернативою бездумному вештанню дітей вулицями є культурно-освітні гуртки, Віктор Развадовський винайшов можливість допомогти з оновленням концертних костюмів зворушуючому душу танцювальному дитячому колективу.

Відгукнувся депутат обласної ради Віктор Развадовський і на звернення педагогічного колективу та вихованців Новогуйвинського дошкільного навчально-виховного закладу «Дзвіночок», презентувавши їм синтезатор YAMAHA.

Музичний інструмент з автоакомпанементом, 61-нотною клавіатурою, 32-голосою поліфонією, оснащений додатковими інноваційними можливостями, наділений прекрасною якістю звучання, зрештою – лідер продажу, виявився не тільки бажаним, а й вчасним подарунком. Адже переданий садочку він був напередодні державного свята на честь ніжних мам, турботливих бабусям, милих сестер та чуйних вихователів і нянь.

Після відвідання одного з таких святкувань, сумніватися у тому, що даний знак уваги народного обранця не лише поліпшить матеріальну базу дитсадка, а й зробить життя його працівників, дітей та їх гостей емоційно приємнішим, багатобарвнішим, позитивно багатшим, не доводиться.

До речі, Віктор Йосипович, - один із тих народних обранців, чиїм голосом вчора під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету та комунальної власності був схвалений проект рішення обласної ради про виділення з обласної казни Новогуйвинському дошкільному навчально-виховному закладу 100 тис. грн.

Ще раніше, як відомо, понад 250 вихованців цього садочка отримали змогу розвиватися та оздоровлюватися на одному із п’ятдесяти восьми сучасних різнокольорових багатофункціональних дитячих ігрових майданчиках, зведених в населених пунктах області дякуючи Віктору Развадовському.

У доробку депутата чимало інших добрих справ, за що люди на його адресу висловлюють сердечні слова вдячності.

 

Григорій Подорожний

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі