Політика

Житомирський \"Фронт Змін\" вимагає від депутатів Верховної Ради ухвалити закон про імпічмент

22 March 2012, 12:20

Житомирський «Фронт Змін» вимагає парламентарів ухвалити закон про імпічмент

Звернення до Верховної Ради України з вимогою невідкладно ухвалити Закон України «Про порядок імпічменту Президента України» та невідкладно виконати в повному обсязі рекомендації ПАРЄ розглянути в ході чергової сесії Житомирської обласної ради вимагали депутати опозиційних фракцій «Фронт Змін» та «Батьківщина».

«Процедура імпічменту – це один із вагомих способів стримування і противаг зловживання посадової особи своїми повноваженнями. Це – механізм контролю суспільства за владою, який забезпечує недопустимість узурпації державної влади», - сказав голова фракції «Фронт Змін» у Житомирській облраді Геннадій Зубко  з приводу необхідності ухвалення Парламентом закону про імпічмент.

За словами депутата облради, чітка процедура імпічменту прописана у законодавстві всіх європейських демократичних держав. Проте, провладні депутати звернення до Верховної Ради щодо закону про імпічмент підтримати відмовились. Так само не цікавить провладну більшість і рекомендації ПАРЄ. Тому, звернення до Парламенту будуть надіслані від імені опозиційних фракцій Житомирської обласної ради  «Фронт Змін» та «Батьківщина».

Повний текст Звернення:

Прес-служба Житомирської територіальної організації "Фронт Змін"
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі