Політика

Житомирська обласна організація Партії регіонів проти політичних спекуляцій на земельних питаннях

24 March 2012, 11:42

У окремих центральних та регіональних ЗМІ поширено інформацію про те, що Партія регіонів ініціювала  внесення на розгляд чергової сесії Житомирської обласної ради та ухвалення проекту рішення «Про затвердження Тимчасового положення про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок власників земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою, та передачу її в комунальну власність територіальної громади», прийняття якого порушувало б права власників земельних паїв.

Офіційно повідомляємо, що дане питання не вносилося на розгляд засідання фракції Партії регіонів у обласній раді і, відповідно, не обговорювалося депутатами від Партії регіонів.

Як повідомили нам у Житомирській обласній раді, воно було ініційоване головним управлінням Держкомзему у Житомирській області і вносилось на розгляд восьмої сесії обласної ради VI скликання 27.12.2011 року.

За результатами обговорення цього питання в сесійній залі та зважаючи на заперечення окремих депутатів, голів райдержадміністрацій, голова обласної ради Запаловський Й.А. вніс пропозицію про зняття проекту з розгляду та направлення його на доопрацювання, що було підтримано 74 із 89 депутатів.

Всі зауваження, які були внесені депутатами, головне управління Держкомзему у Житомирській області не врахувало, про що відбулась дискусія на засіданні президії обласної ради 16.03.12, де погоджувався перелік питань на чергову дев’яту сесію обласної ради.

Враховуючи розбіжності норм Тимчасового положення та земельного законодавства, за пропозицією голови обласної ради Запаловського Й.А., якою враховано і думку окремих депутатів фракції «Фронту змін», це питання президією на розгляд обласної ради було відхилено. Тому 22.03.12 року на сесії не розглядалося.

Намагання надати ситуації політичного забарвлення вважаємо некоректним, а звинувачення на адресу Партії регіонів – безпідставними.

Представники Партії регіонів у обласній раді, навпаки, вжили усіх заходів у рамках своїх посадових повноважень, щоб уникнути процедурних порушень при прийнятті рішення з приводу вказаного питання.

Прес-служба Житомирської обласної організації Партії регіонів

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі