Політика

Голова Житомирської організації партії УДАР Рустам Раупов: Приєднання УДАРу до ЄНП посилить позиції партії

5 April 2012, 11:31

«Приєднання УДАРу до сім\'ї ЄНП посилить позиції партії, стане реальним кроком для європейської інтеграції України, дозволить доносити позицію нашої партії до європейської спільноти і сподіватися на підтримку в критично важливих питаннях: контролі за чесністю виборів, діалозі з іншими демократичними силами», - прокоментував голова Житомирської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка» Рустам Раупов щодо подання заявки на членство у Європейській Народній Партії (ЄНП).

Нагадаємо, що 27 березня Лідер «УДАРу» Віталій Кличко звернувся з офіційним листом до Президента ЄНП Вільфреда Мартенса, у якому висловив бажання партії приєднатися до родини ЄНП.

ЄНП є об\'єднанням європейських правоцентристських партій, які перебувають нині при владі в більшості провідних країн ЄС. ЄНП має найбільше місць у Європейському парламенті і є однією з найбільш авторитетних політичних сил на континенті.

Ідеологічно ЄНП є найбільш близьким до УДАРу об\'єднанням: вона виступає за соціальну ринкову економіку, вільне об\'єднання громадян для захисту своїх інтересів і традиційні цінності, які близькі й українському суспільству (цінність свободи, непорушності прав громадянина, захисту прав власності, сприяння зміцненню кожної сім\'ї і подібне).

В ЄНП з розумінням і симпатією поставились до ініціативи УДАРу. Заявку на членство було прийнято. Можна очікувати, що необхідні процедури буде проведено оперативно.

У свою чергу представники ЄС говорили про стурбованість процесами в Україні і висловлювали надії на те, що наступні парламентські вибори пройдуть відповідно до демократичних стандартів.

 "Ми почули, що процеси, які відбуваються в Україні, викликають велику тривогу. Але разом з тим, ми також почули і те, що тема України залишається однією з ключових - Україна важлива", - зауважив Віталій Кличко після закінчення свого першого візиту до Брюсселя в інтерв\'ю журналістам.

Довідка: Європейська народна партія (European People`s Party - www.epp.eu) – це найбільша загальноєвропейська партія, до якої входять правоцентристські партії з 39 країн Європи. ЄНП є провідною політичною силою Європейського Союзу, зокрема, має найбільшу фракцію в Європарламенті, а її представник Єжи Бузек є Президентом Європарламенту. Також представниками ЄНП є Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу та Президент Ради Європи Герман ван Ромпей.

Прес-служба Житомирської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі