Політика

Михалець: «Фронт Змін» переконав депутатів не голосувати за малоефективну програму про безпритульних тварин в Житомирі

24 April 2012, 16:20

Фракція «Фронт Змін» наполягала в ході сьогоднішньої чергової сесії Житомирської міської ради на доопрацюванні запропонованої мерією програми регулювання чисельності безпритульних тварин та наголосила на необхідності ефективного використання бюджетних коштів при реалізації програми роздільного збору сміття в місті.

«Щодо регулювання чисельності бездомних тварин, запропоновані мерією в програмі заходи не вплинуть на зменшення бездомних тварин, оскільки планувалась стирелізація1,5 тисячі собак в рік, а природний приріст становитиме 4 тисячі. Навпаки, бродячих тварин  ставатиме більше. Ми пропонуємо застосувати у Житомирі досвід європейських держав. Зокрема, скористатись прикладом Києва, який долучив до співпраці австрійську благодійну компанію «Чотири лапи». Ці фахівці безкоштовно здатні професійно та гуманно знизити рівень бродячих тварин до контрольованих меж. Потрібно лише заключити з ними договір та забезпечити проживання в місті. Такий підхід до справи міському бюджету буде коштувати в десятки разів дешевше, а на вивільнені кошти можна збудувати притулки та клініки, як і пропонується в програмі», - повідомив сьогодні голова фракції «Фронт Змін» у Житомирській міськраді Володимир Михалець. 

В результаті наведених аргументів Володимиром Михальцем депутати погодились, що ситуація із підходами до зменшення кількості бездомних тварин в Житомирі потребує ретельнішого вивчення, ніж представлено в програмі і тому згаданий документ відправили на доопрацювання.

Також, в ході чергової сесії фракція наголосила на вимозі до мерії ефективно використовувати кошти, закладені в міські програми на їх реалізацію. Зокрема, це стосується програми роздільного збору побутових відходів. 

«На реалізацію програми роздільного збору сміття з міського бюджету буде витрачено майже 6 мільйонів гривень. Що місто отримає в результаті? Якщо зниження для населення тарифів за вивіз сміття або збільшення доходів комунального підприємства, яке вивозитиме сміття з соціальних об’єктів – це добре. Але пунктами програми це не підтверджено. Незважаючи на те, що у всьому світі роздільний збір та переробка сміття це прибуткова справа, програма містить лише видатки і жодним чином не зазначає, який зиск матиме місто. Також, програмою передбачається вивіз сміття лише комунальним підприємством і не визначено механізм співпраці з приватними компаніями. Тому, ми наполягаємо, чітко прописати всі фінансові ризики та вигоди, а також визначити чіткий механізм співпраці з комунальними та приватними підприємствами задля ефективної реалізації заходів програми по всьому місту», - підсумував сказане Володимир Михалець.

 

Прес-служба Житомирської організації політичної партії "Фронт Змін"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі