Політика

Неля Ковалюк: «Фронт Змін» вимагає вносити до рішень сесії всі зміни, а не лише ті, що вигідні владі Житомира

25 April 2012, 11:16

Депутати Житомирської міської ради від «Фронту Змін»  констатують факт відсутності внесення до чинних рішень ряду доповнень, які підтримує голосуванням більшість депутатів у ході чергових сесій. Крім того, чиновники міської ради не інформують вчасно депутатів про хід виконання доручень, які отримують за рішенням депутатів. Тому, фракція «Фронт Змін» вимагає від мера усунути недоліки в роботі і назвати службових осіб, які відповідатимуть за порушення.

«На десятій сесії шостого скликання, яка відбулася 9 лютого, була затверджена Програма розвитку культури міста Житомира «Наше місто – місто культури і традицій» на 2012 – 2014 роки. Проте, не всі рекомендації профільної комісії  знайшли відображення у відповідному рішенні сесії №282», - констатує факт Неля Ковалюк.

За словами депутата, «профільна комісія рекомендувала передбачити виділення коштів для створення безперешкодного доступу для маломобільних груп населення до закладів культури, що підпорядковані міській раді. Пропозиція була підтримана на сесії депутатами, але в рішенні відсутня».

Крім того, на цій же сесії Неля Ковалюк запропонувала звернутися до голови обласної ради Йосипа Запаловського з приводу створення безперешкодного доступу до Житомирського музично–драматичного театру ім. І. Кочерги. Депутати пропозицію підтримали – рішення було ухвалено. Особисто мер Володимир Дебой дав доручення секретарю міськради Наталії Леонченко підготувати звернення до Житомирської обласної ради. Від 9 лютого до сьогодні пройшло понад два місяці, жодної інформації про виконання доручення немає.

За твердженням членів фракції «Фронт Змін», це далеко не всі факти. На тій же десятій сесії, за наполяганням депутатів, Володимир Дебой дав доручення протокольній частині, щодо включення до розділу 3 «Програми економічного та соціального розвитку міста на 2012 рік» пункту про придбання та обслуговування соціального таксі для людей з обмеженими фізичними можливостями, за умови виділення коштів.

«Цим питанням повинен був опікуватись профільний заступник Петро Закусило. Він же мав поінформувати депутатів на черговій сесії про виконання вищевказаного доручення. Пройшла одинадцята сесія шостого скликання, яка відбулася 24 березня, але жодних зрушень нема – заступник мера про виконання доручення депутатів не поінформував», - зазначає Неля Ковалюк.

Крім того, на десятій сесії шостого скликання депутати підтримали пропозицію Нелі Ковалюк щодо виділення 50 тисяч гривень для створення безперешкодного доступу до квартир де мешкають люди з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках. Але у «Програмі економічного та соціального розвитку міста на 2012 рік» у пункті 115 «Сприяння виконанню заходів зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями» 50 тисяч гривень не передбачено.

Варто зазначити, що в ході чергової сесії міськради, яка відбулась 24 квітня, депутатам було в усній формі надано інформацію частково, тому фракція «Фронту Змін» вимагає чиновників негайно усунути всі недоліки в роботі й внести до рішень всі зміни та доповнення, які у ході голосування підтримали більшість депутатів. Окрім того, мер зобов’язаний розібратись із ситуацією та назвати осіб, які понесуть відповідальність за зволікання із внесенням змін до рішень та не наданням відповідей депутатам», - говорить Неля Ковалюк.

Прес-служба Житомирської організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі