Політика

Депутати Житомирської обласної ради привітали випускників зі святом останнього дзвоника

3 May 2012, 15:57

3 травня в Житомирі пролунали останні дзвоники для випускників більшості загальноосвітніх шкіл міста. 

Депутати Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Геннадій Зубко та Сергій Сухомлин завітали на свято до старшокласників житомирської ЗОШ №21. Вони привітали випускників та вчителів з завершення навчального року та побажали молоді наснаги, щастя та успіхів в подальшому навчанні в вузах.

«Сьогодні в День останнього дзвоника я хотів би побажати всім випускникам здоров’я, щастя, легкого шляху, навчатися або повертатися після навчання в місто Житомир, - побажав лідер Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Геннадій Зубко.

Він також наголосив на тому, що «Фронт Змін» дбає про молодь та студентство і пропонує на розгляд у Верховній Раді законопроект про вищу освіту.

«Основне, що пропонується опозицією в проекті нового закону, - це можливість створення системи студентського самоврядування та децентралізація наших вузів, щоб вони могли самостійно керувати своїм навчальним процесом. На сьогоднішній день в місті Житомирі зростають розумні, талановиті діти, які в майбутньому будуть працювати в нашому місті і за його межами, але для нас сьогодні головне, щоб молодь відчувала підтримку влади і знала, що їхнє навчання не буде марним, що вони отримають перші робочі місця», - зазначив Геннадій Зубко.

Запропонований Арсенієм Яценюком законопроект значно відрізняється від того, який пропонується Міністерством освіти. За словами Геннадія Зубка, профільне міністерство пропонує посилити централізований вплив на українські вузи, зокрема це стосується призначення ректорів, законопроект виключає студентське самоврядування, виключає можливість фінансування своїх власних навчальних програм, таким чином, втрачається сама самостійність вишів.

«Нині ті вузи, які займають перші позиції в рейтингу найкращих в Україні, являються самостійними та розвиваються за власними навчальними програмами. Якщо буде підтриманий проект закону, розроблений профільним міністерством, усі вони втратять можливість функціонувати. Фактично це означатиме, що чиновники будуть вказувати, за якою програмою навчати наших дітей, але лідерів нації може виховувати лише самостійний вуз», - наголосив Геннадій Зубко.

Депутат обласної ради також запевнив, що опозиційні сили будуть наполягати на тому, щоб система вищої освіти в Україні досягла європейського рівня і дипломи наших вузів визнавалися будь-де закордоном. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі