Політика

Депутат Житомирської облради Геннадій Зубко: Напередодні Євро-2012 чинна влада не здатна представляти Україну

4 May 2012, 16:15

У створенні загрози напередодні Євро-2012 вписати Україну до переліку небезпечних для туристів держав та перетворенні України на полігон для навчань екстремістів звинуватив чинну владу голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін», депутат Житомирської обласної ради Геннадій Зубко. Також Геннадій Зубко закликав опозицію, бізнес та культурну еліту докласти всіх зусиль аби європейці приїхали в Україну на матчі Євро-2012 і почували себе комфортно.

«Напередодні Євро-2012 існує декілька серйозних загроз для іміджу України на десятки років. До сьогодні чинна влада не дала чіткої оцінки вибухам у Дніпропетровську. Це є ознакою низького професіоналізму силовиків та безсиллям влади у кризових ситуаціях», - заявляє Геннадій Зубко.

Маючи досвід військового й звання майора запасу, Геннадій Зубко констатує: «Ми офіційно заперечуємо політичні мотиви вибухів. Влада достеменно не підтверджує кримінальний слід, хуліганство та замах на теракт, в такому випадку залишається версія, що територію України намагаються використовувати для навчання та підготовки екстремістів. Якщо до вибухів у Дніпропетровську та до вибухів, які сталися в минулі роки, не привернути широку увагу громадськості і не змусити чинну владу знайти і покарати винних, є загроза, що подібні події стануть буденністю, а бойовики будуть «складати заліки з успішного навчання» в країні, яка не здатна подбати про безпеку на своїй території», - говорить Геннадій Зубко.

За словами депутата, незважаючи на збільшення порівняно з минулим роком витрат на владу на 6 мільярдів гривень, влада не спроможна висококваліфіковано і професійно керувати державою.

«Замість використати кошти на професійну підготовку працівників міліції чи СБУ, які повинні гарантувати конституційне право громадян України на безпеку, влада будує поліцейську державу, аби боротися з опозицією диктаторськими методами, цинічно придушує всіх інакомислячих та кидати за грати незгодних», - говорить Зубко.

На думку Геннадія Зубка, «саме це і насторожує демократичну Європу».

«Якщо влада не спроможна, сьогодні опозиція, представники бізнесу, культурної та політичної еліти повинні докласти всіх зусиль, щоб європейці приїхали в Україну на Євро-2012 й почували себе комфортно та захищено. Україна – це Європа. Українці сповідують демократичні європейські цінності і хочуть показати це гостям Євро. І європейці не повинні допустити, щоб бездарна диктаторська влада стала на заваді зближення українців з усіма європейцями», - говорить Геннадій Зубко.

 

Житомирська обласна організація «Фронту Змін»

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі