Політика

«Фронт Змін» вимагає від Рижука і Дебоя створити належні умови для торгівлі та роботи підприємців у Житомирі

5 May 2012, 12:21

Через внутріпартійну боротьбу Партії регіонів, в яку втягнуто всіх мешканців Житомира, губернатор Житомирщини та мер Житомира роблять протилежні взаємовиключні заяви. Рижук обіцяє житомирянам залишити вуличну торгівлю без змін, а мер Дебой намагається прибрати торгові палатки з вулиці Хлібної.

З огляду на ситуацію, що склалася з вуличною торгівлею в Житомирі, люди стали заручниками внутріпартійної боротьби Партії регіонів. Місцева влада - як обласна, так і міська, зобов’язана припинити боротьбу за владу в Партії регіонів і напрацювати єдині пропозиції щодо впорядкування вуличної торгівлі й представити їх на обговорення громадськості та безпосередньо людей, які торгують на вулиці Хлібній, прилеглих до Житнього ринку вулицях та людей, які проживають на цих вулицях.

Наразі житомиряни бачать, що влада не справляється зі своїми обов’язками, – вона не здатна забезпечити життєдіяльність громади. З яких причин це відбувається – непрофесіоналізм чи навмисне загострення ситуації в місті – питання до Рижука та Дебоя. А поки що губернатор та мер у з’ясування своїх стосунків намагаються втягнути санепідемстанцію, міліцію, комунальників, працівників ринку, всіх житомирян.

Місцеві чиновники довели ситуацію до загострення й на її фоні влаштовують показові засідання робочих груп, наради, які не містять жодного конструктивну й не напрацьовують дієвих пропозицій та шляхів вирішення проблеми. Причому засідання робочих груп за три місяці складної ситуації проводяться не в робочому порядку для пошуку виходу з ситуації, а лише тоді, коли люди виходять на акції протесту. Чиновники збираються, щоб поговорити - тобто, для того, щоб показати, що влада щось робить.

Нагадуємо чиновникам: ви найняті на роботу житомирською громадою, тому вам варто відкласти свої власні справи чи відрядження й виділити достатньо часу, аби вирішити проблеми громади.

«Фронт Змін» від житомирських чиновників вимагає:

розробити план розміщення та надання місць для торгівлі у зручних місцях;

розробити і впровадити механізм контролю за наданням місць для торгівлі в оренду за помірну плату аби орендодавці не зловживали ситуацією;

залучити до вирішення проблеми службу зайнятості та запропонувати людям робочі місця;

вийти до громади з єдиними пропозиціями;

в ефективний спосіб проводити засідання робочих груп та громадських слухань, завчасно попереджувати про їх проведення громадськість;

припинити публічне з’ясування внутріпартійних стосунків та втягування в це працівників ринків, вуличних торгівців та всього трьохсоттисячного міста;

належним чином організовувати роботу своїх підлеглих.

Житомирська обласна організація «Фронту Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі