Політика

На Форумі Об’єднаної опозиції у Києві політики пообіцяли відкинути свої амбіції заради України

13 May 2012, 12:28

«Ми збудуємо європейську державу, якою буде пишатися кожен житель України», - так підсумував лідер «Фронту Змін» Житомирщини Геннадій Зубко роботу всеукраїнського Форуму Об’єднаної опозиції, що відбувся 12 травня у Києві на Михайлівській площі.

Майже 60 членів «Фронту Змін» представляли на Форумі Житомирщину. В ході Форуму було заявлено, що Об’єднана опозиція виносить на всенародне обговорення свою програму.

«Ця програма – це не просто документ. Це те, як ми бачимо свою країну. Ця програма передбачає всеосяжні зміни в цілому в країні та в житті кожного українця», - наголосив Арсеній Яценюк, представляючи програму учасникам Форуму.

«Програма Об’єднаної опозиції – це план відновлення країни. Вона передбачає докорінну зміну системи державної влади і державного управління, підвищення ролі парламенту та відповідальності депутатів, скорочення пільг і привілеїв для чиновників, зміну виборчого законодавства та системи державного управління на місцях, а також реформування судової системи. Ми збудуємо європейську державу, якою буде пишатися кожен житель України», - розповів про основні засади програми голова Житомирської делегації Геннадій Зубко.

У ході Форуму до його учасників звернулись Олександр Турчинов та Микола Томенко, до спільних дій на виборах закликали Сергій Соболєв та В’ячеслав Кириленко. Дружина Юрія Луценка Ірина оголосила звернення свого чоловіка до присутніх на Форумі. Євгенія Тимошенко зачитала лист Юлії Тимошенко до учасників Форуму. Всіх присутніх на Форумі привітав та закликав до боротьби на виборах член Комітету опору диктатурі Олег Тягнибок.

Підсумком Форуму стало ухвалення Резолюції Об’єднаної опозиції. В Резолюції сказано, що Форум Об’єднаної опозиції вирішив затвердити запропонований проект Програми дій Об’єднаної опозиції «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя» як основу для проведення всенародного громадського обговорення.

Впродовж  травня – липня 2012 року буде проведено серію конференцій, круглих столів, громадських слухань із залученням представників громадянського суспільства, експертів, громадських організацій, на яких буде обговорено запропонований проект Програми. По завершенню обговорення узагальнені пропозиції буде внесено до програми, а удосконалений проект Програми дій буде винесено на наступний загальноукраїнський Форум Об’єднаної опозиції.

Резолюція Форуму Об’єднаної опозиції від 12 травня 2012 року наголошує, що Україна зараз переживає непрості часи – уся влада в країні належить кримінально-олігархічному режиму на чолі з президентом Януковичем, який веде Україну до національної катастрофи.

«Від цієї влади, замість обіцяного покращення життя, громадяни отримали лише його погіршення. Зарплати більшості українців ледве вистачає на продукти харчування та оплату комунальний послуг. Переважна більшість пенсіонерів приречені на зубожіння. Молоді люди, які отримали освіту, не можуть знайти роботу за фахом. Нинішня влада підвищила пенсійний вік для жінок, скасувала пільги для чорнобильців та афганців, знищує малий та середній бізнес. Усе це відбувається на тлі різкого зростання прибутків членів сім’ї президента Януковича та купки наближених до влади олігархів. У країні панує тотальна корупція. Суди та силові відомства використовуються як засіб утримання при владі і забезпечення інтересів можновладців. Переважна більшість громадян позбавлені можливості захистити свої права законним шляхом. Бандитська влада у своїй діяльності використовує бандитські методи, вдається до політичних репресій проти опозиції та її лідерів, простих громадян, невдоволених режимом Януковича», - йдеться у резолюції.

Учасники Форуму обіцяють зробити висновки із помилок минулого і заради України відкинути свої амбіції, усунути режим Януковича від влади, сформувати у майбутній Верховній Раді демократичну більшість та повернути Україну на європейський шлях розвитку.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі