Місто

Влада радить мешканцям Житомира запастися водою на три дні або їхати на дачу

15 May 2012, 11:20

  15 травня в Житомирській міськраді відбувся брифінг щодо відключення централізованого водопостачання.

Воду відключать для проведення ремонтних робіт, які проводяться в рамках підготовки до літнього періоду.

«Міською владою погоджено питання зупинки діяльності КП «Житомирводоканал» з 18 травня з 00.00 год. Термін зупинки – максимум 3 дні: п’ятниця, субота і неділя. В неділю о 18.00 вода в місто буде подана в повному обсязі і в достатній кількості і належної якості», - повідомив Віктор Корець, головний інженер КП «Житомирводоканал».

За період відключення води  водоканал планує зробити великий обсяг робіт. Як зазначив Віктор Корець, буде замінено клапан діаметром 800 мм на першому підйомі, проведено ремонт засувки 1200 мм. На другому підйомі буде проведено ремонт шести зворотних клапанів, замінено засувки 150 мм, 200 мм. Також буде проводитися  ремонт по водопровідних мережах в різних кінцях міста. Основним завданням інженер назвав вирішення питання ремонтних робіт на Кам’яному узвозі 10. Проблема виникла ще взимку, а в період опалення не було можливості ліквідувати недоліки роботи водогону діаметром 1200 мм.

«Всі підготовчі роботи вже зроблені. За кілька засувок підприємство заплатило 23 тис. грн., тож по цьому можна судити, що плановий ремонт  підприємству обійдеться до 100 тис. грн.», - повідомив Віктор Корець

«Ми давно планували цю роботу. Але чекали в першу чергу закінчення опалювального сезону, бо відключення води впливає на подачу теплоносія. Потім були свята, і ми не хотіли в ці дні виконувати такі роботи. Чекали потім завершення навчального року і навіть на минулі вихідні ми були готові виконувати роботи, але в зв’язку з тим, що було замовлено 64 кафе і ресторани для випускних балів, ми також перенесли цей захід. Тому були вибрані саме ці п’ятниця, субота і неділя. Майже всі мешканці на суботу-неділю виїжджають, адже зараз дачний сезон. Також у вихідні дні не працюють дитячі дошкільні заклади. На один день їм прийдеться заготовити відповідний запас води. Мешканці, які залишаються в місті, повинні заготовити воду на три дні. Так само всі підприємства зобов’язані згідно регламенту мати трьохденний запас води.

Заклади громадського харчування повинні самі вжити заходи для того, щоб заготовити воду. З лікарнями зараз відпрацьовується система підвозу води. Всі, хто веде безперервний процес обслуговування або роботи, будуть мати можливість в КП «Житомирводоканал» замовити воду: забирати її власним транспортом або буде організовано підвезення», - повідомив Олександр Марцун, начальник управління комунального господарства Житомирської міськради.

Відключення води з користю використають Житлово-комунальні підприємства. Як зазначила Світлана Півоварова, начальник управління житлового господарства, за період з 18 по 20 травня у підвальних приміщеннях житлових будинків Житомира виконають ремонті роботи, які не могли бути здійсненні раніше, так як вимагали відключення води.

  

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі