Політика

В Житомир приїхав Петро Устенко, щоб розказати про завдання СПУ після повернення до Верховної Ради

17 May 2012, 13:41

У середу, 16 травня з робочим візитом голова Соціалістичної партії України Петро Іванович Устенко побував у Житомирській області.

Під час зустрічі з партійним активом області відбулася ґрунтовна і відверта розмова щодо нинішньої ситуації в партії. Велику увагу було приділено  участі соціалістів у парламентських виборах 2012 року. У розмові з соціалістами Житомирщини Петро Устенко окремо зупинився на питанні відповідності ідеологічної позиції СПУ настроям народу України.

За словами голови СПУ ті проблеми, що виникли сьогодні в Україні доведеться вирішувати саме соціалістам після парламентських виборів. Саме соціалісти мають ініціювати повернення у державну власність природних ресурсів та розподільчих мереж, а також тих монополістів, для яких неможливо створити конкурентне середовище. Питання ринку землі має бути знято, оскільки земля не повинна бути товаром, а в разі відсутності можливості її обробітку, шляхом викупу у власника земля має повернутися у державну власність.

«Головною метою соціалістів після повернення до парламенту повинно  стати накреслення перспективи для кожного громадянина України», - наголосив лідер СПУ Петро Устенко.

За словами першого секретаря Житомирського обкому СПУ Олега Пінського цьогорічна виборча кампанія буде відрізнятися і принципом формування передвиборчого партійного списку СПУ.

«СПУ вперше в Україні проведе відкриті внутрішньопартійні вибори, так званий праймеріз, кандидатів у народні депутати в усіх регіонах України. Це буде відкрите голосування за кандидатів у кожній області. Кожен виборець може взяти участь у такому попередньому голосуванні і визначити найбільш достойних обранців. До фінального списку кандидатів увійдуть ті претенденти, які наберуть найбільше голосів в кожному регіоні, причому голосування, відбудеться у прямому ефірі українського телебачення», - зазначив Олег Пінський.

Під час перебування в Житомирі голова Соцпартії дав інтерв’ю журналістам обласного та міського телебачення.

 

Прес-служба Житомирської обласної організації СПУ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі