Політика

В Житомирській області громада не погодилась із закриттям сільської школи

21 May 2012, 10:30

Таке запевнення міститься у письмовій відповіді керівництва Житомирської обласної державної адміністрації на звернення депутата обласної ради Віктора Развадовського про недопущення реорганізації Юріївської ЗОШ І-ІІ ст. Любарського району.

Прагнення тамтешньої районної державної адміністрації змінити статус Юрівської школи було пояснено наміром розв’язання проблеми виховання 111 юріївських дошкільнят у дитячому садочку. Від побудованого за радянських часів одного з найкращих на тоді в області колгоспного Юріївського дошкільного закладу сьогодні залишився тільки корпус без вікон, дверей і, навіть, системи опалення. Для його відновлення потрібен не один мільйон гривень. А тим часом дошкільний заклад Любарської селищної ради переповнений у півтора рази, тому не спроможний прийняти всіх діточок із села Юріївки – одного із шести населених пунктів, які й утворюють власне смт Любар.

Зважаючи на те, що на території Юріївської сільської ради (однієї із п’яти рад на території селища, - авт.) функціонує Юріївська ЗОШ І-ІІ ст. та Любарська ЗОШ І-ІІІ ст. №2, з огляду на недостатність бюджетних призначень на фінансування галузі освіти, керівництво району запропонувало жителям Юріївки реорганізувати їхню школу, в якій навчається 88 учнів, у «Загальноосвітній навчальний заклад І ст. – дошкільний навчальний заклад». Іншими словами – вирішило залишити у школі дітей 1-4 класів, відкрити тут дві групи дошкільнят, а школярів 5-9 класів перевести до Любарської школи №2. Однак, така пропозиція не була підтримана територіальною громадою с.Юрівки.

Оскільки відповідно до п.6 ст.11 Закону України «Про загальну середню освіту» без такої згоди проводити реорганізаціє чи закриття шкіл забороняється, Віктор Развадовський підняв розгляд даного питання перед обласною владою. Обласною державною адміністрацією порушена народним обранцем проблема вивчалася під час виїзду на місце подій, за результатами чого й було ухвалено рішення про те, що реорганізація чи закриття Юріївської ЗОШ І-ІІ ст. не здійснюватиметься.

*       *       *       *       *

А тим часом завдячуючи Віктору Развадовському у селі Миролюбівка Житомирського району 18 травня 2012 року офіційно була відкрита чергова кольорова багатофункціональна ігрова споруда. Як запевнила у своєму виступі директор місцевої школи Любов Бивальцева, з ім’ям Віктора Йосиповича у неї пов’язані тільки приємні багаторічні спогади. Навіть першого шкільного комп’ютера, як було мовлено, очолюваному нею закладу освіти подарував саме він, тоді ще як народний депутат України. Згодом була інша, не менш цінна допомога. Цьогоріч - оздоровлююча, фізично загально-розвиваюча багатобарвна сучасна площадка.

Від імені мешканців Миролюбівки, Леонівки та Червоного Степка слова подяки на адресу Віктора Развадовського висловив ініціатор спорудження при школі ігрового містечка сільський голова Микола Дубовий. А ще, в минулому 25-літній керівник передового ВСК «Миролюбівський», Заслужений працівник сільського господарства, вдруге поспіль обраний сільським головою Микола Іванович заявив, що людям надоїла політика, красномовні безвідповідальні її представники та закликав Віктора Йосиповича обиратися до нового складу українського парламенту. «Людям потрібен у Верховній Раді Развадовський!» - переконаний він.

На дорогах Миролюбівки мене не раз перестрівали жителі цього мальовничого села з проханням передати від них «через пресу» сердечні слова вдячності Віктору Развадовському за увагу та повагу до них, надану допомогу. Особливо наполегливо на моїй ствердній відповіді наполягали начальник місцевого відділення зв’язку Раїса Кашманова, листоноша Ірина Тимчук та пенсіонерка Надія Гуменюк. Що я й роблю, на виконання взятого зобов’язання.

Григорій ПОДОРОЖНИЙ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі