Політика

Житомирська "Громадянська позиція" підписалася під меморандумом руху "Чесно"

21 May 2012, 12:45

У Житомирі обласна політична партія "Громадянська позиція" 21 травня підписала меморандум руху "Чесно" під час прес-конференції за участі голови партії Анатолія Гриценка.

Згідно меморандуму в рамках люстрації сьогоднішніх і майбутніх парламентарів України, коаліція громадських організації Житомирської області та їх партнери з усієї країни, звертаються до обласних організацій політичних партій області, про підтримку процесу обговорення критеріїв доброчесності при висуванні кандидатів в депутати до Верховної Ради за партійними списками та на мажоритарних округах.

Учасники Руху "Чесно" розробили для кандидатів у депутати наступні критерії:

- відсутність фактів порушення прав і свобод людини

- незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

- непричетність до корупційних дій

- особисте голосування у парламенті

- відповідність задекларованих доходів та майна способу життя

- участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів

У Житомирській обласній координаційній раді руху "Чесно" кажуть, що зобов'язуються публічно збирати з офіційних джерел інформацію щодо кандидатів в депутати, аналізувати її на відповідність та публікувати ЗМІ, аби люди знали за кого голосувати.

Члени політичної партії  "Громадянська позиція"  Віктор Ткачук та Олександр Величко закликають всі політичні партії Житомирської області, які братимуть участь у парламентських виборах підписатися під цим меморандумом та визнати запропоновані критерії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі