Місто

«Фронт Змін» знає, як у Житомирі за 2-3 місяці стерилізувати всіх бродячих тварин. Чи потрібно це міській владі?

28 May 2012, 10:59

Фракція «Фронт Змін» зареєструвала в міській раді проект рішення, яким пропонує надіслати запрошення директору Міжнародного фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International) Іоані Данглер приїхати до Житомира, щоб безкоштовно допомогти зменшити в місті кількість безпритульних тварин.

«Ухвалюючи міську програму з регулювання чисельності безпритульних тварин, потрібно йти перевіреним шляхом європейських держав і бути впевненими, що витрати грошей будуть ефективними, а дії гуманними по відношенню до тварин», - говорить депутат Житомирської облради Сергій Сухомлин.

На минулій сесії мерія вже виносила на розгляд депутатів міськради проект програми про зменшення в місті популяції бездомних тварин. Її було ухвалено лише в частині побудови притулків для собак. Другу частину, якою пропонувалось витратити майже 6 мільйонів гривень на стерилізацію 1500 тварин, депутати відправили на доопрацювання. Оскільки, за оцінкою експертів, запропоновані підходи призведуть до неефективної витрати грошей, тому що не зменшать кількість бездомних собак, а збільшать вдвічі – до 40 тисяч осіб.

«Мерія розробила програму до 2016 року, яка  витратить 6 мільйонів гривень і не дасть результату. Але відповідати за це не буде кому, тому що зміниться і мер, і склад ради», - констатує розвиток подій Сергій Сухомлин. Фракція «Фронту Змін» пропонує цілком реальний шлях для вирішення в Житомирі проблеми бродячих тварин. Для його реалізації потрібно лише надіслати запрошення на ім’я директора фонду «Чотири лапи».

«В Україні Фонд реалізує проект, який спрямований на стерилізацію безпритульних собак у містах проведення Євро-2012. Ми провели переговори з представниками фонду й отримали попередню згоду працювати у Житомирі. Проте, потрібна формальність - офіційний лист-запрошення від мерії.  Поданим проектом рішення ми наполягаємо, щоб мер, замість витрачати 6 мільйонів на неефективні спроби стерилізації собак, підписав запрошення й забезпечив проживання ветеринарам фонду. В свою чергу ветеринари фонду стерилізують, вакцинують та сприятимуть швидкому одужанню тварини. Результат: за 2-3 місяці в місті можна стерилізувати всіх бездомних тварин. А за 2-3 роки привести їх кількість до контрольованих меж, тоді притулок для бездомних тварин буде  виконувати свої функції й бродячі собаки зникнуть з вулиць міста», - переконаний Сергій Сухомлин.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі