Суспільство

Одне з найстаріших міст Житомирської області відсвяткувало 1300-річчя

28 May 2012, 16:24

26 травня в Житомирській області відзначили 1300 річницю міста Олевськ, - повідомляє місцевий сайт Vit-ol .

Розпочалося святкування із виставки-ярмарку «Древлянський базар», на якому можна було побачити роботи майстрів давніх ремесел – гончарства, лозоплетіння, деревообробки, ковальства та взяти участь у майстер-класах; скуштувати бортного меду, медових напоїв та древлянських страв.

Охочі також мали нагоду відвідати виставку «Древнє і юне улюблене місто моє», подивитися на археологічні знахідки, придбати сувенірну продукцію з емблемою свята «1300 років Олевську».

Неймовірний подарунок з нагоди 1300-ліття з дня заснування міста Олевськ отримали поціновувачі справжньої музики. На центральній площі виступив всесвітньовідомий  хоровий колектив «Орея».

Родзинкою свята став флеш-моб, під час якого олевчани в древлянському вбранні запалювали публіку етнотанцями. Більше сотні охочих напередодні пошили собі древлянські костюми, в яких згодом перед багатотисячним натовпом станцювали під етномузику.

Після закінчення урочистої частини заходу жителям та гостям міста було де розгулятися. Дітлахи бавилися на чеських атракціонах, батьки – відпочивали під ритми музики їх молодості, а молодь – відривалася на молодіжній дискотеці.

О 22.30 небо над Олевськом протягом десяти хвилин осяював святковий феєрверк, а народні гуляння офіційно тривали до 1 години ночі.

Житомир.info за матеріалами Vit-ol 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі