Політика

Який потенціал \"Громадянської позиції\" на Житомирщині?

30 May 2012, 09:25

 На питання відповідає Віктор Ткачук, голова обласної організації "Громадянської позиції" в Житомирській області.

Вікторе, які зміни відбулись в житомирській "Громадянській позиції" від початку роботи, з січня 2012 року?
Результати нашої діяльності в Житомирі є достатньо високими, практично все, що планувалось на цю дату, реалізоване. Найбільш приємно, що наш стрімкий розвиток відзначають житомирські журналісти. В першу чергу, прогрес відбувається завдяки правильно обраним напрямкам РЕАЛЬНОЇ роботи з людьми та прогресивним методам роботи всередині партії.

Як ви визначаєте пріоритетні напрямки роботи?
Їх обирають самі житомиряни. Уявіть собі потік людей, який проходить через нашого депутата-мажоритарника Величка Олександра, що працює в громадській приймальні два рази на тиждень, та через професійну юридичну консультацію. Ви знаєте, що Величко активно спілкується в інтернеті. Саме тому ми абсолютно чітко розуміємо стан справ у місті і відбираємо саме ті проблемі, з якими найчастіше звертаються до нас житомиряни, будуємо алгоритми їх вирішення. Наша мета - створити конвеєр вирішення ключових проблем житомирян. Але ми розуміємо, що кінцевою метою може бути лише та ситуація, коли ці проблеми не виникають взагалі.

Можете озвучити найближчі проекти, що будуть реалізовуватись?
Стосовно реалізованого - це безперечно безкоштовна юридична консультація, яка виявилась актуальною для наших людей. Особливо людей похилого віку. Без перебільшення - ми вже маємо черги до наших партійних юристів.
Стосовно майбутнього: я не хочу відбирати можливість презентувати ці проекти у тих людей, які їх зараз розробляють. Найближчим часом ви побачите НОВІ обличчя і почуєте ПРОГРЕСИВНІ ідеї.

Про які прогресивні впровадження всередині партії йде мова?
Найбільш цікавим є персональний рейтинг кожного партійця в Житомирі. Ми чітко усвідомлюємо проблеми інших партій, в яких є зірки, що генерують ідеї та натхненно працюють, а є такі собі трутні, які користуються досягненнями інших. ОБ’ЄКТИВНИЙ рейтинг виключає можливість виникнення таких ситуацій в житомирській “Громадянській позиції”. Він враховує витрати часу на виконання партійних завдань, інтелектуальний вклад та фінансові витрати кожного партійця. Враховується все: від явки на партійні збори до розробки проекту у масштабі цілого міста. Партійці домовились, що саме цей рейтинг впливатиме на висування кандидатів до місцевих рад під час наступних виборів.

Кожна система має недоліки. Цей рейтинг можна "купити"?

Кожна наступна гривня внеску має менший вплив на рейтинг, ніж попередня. Це ставить в РІВНІ УМОВИ і бізнесменів, і інтелігенцію, і, навіть, пенсіонерів та студентів. “Виїхати” виключно на грошах - неможливо. Рейтинг є відкритим для партійців і оновлюється щотижня.

Чи можуть таку систему застосовувати інші партії?

Малоймовірно, тому що від цього програють великі бізнесмени та чиновники, що мають потужний вплив в інших партіях і позбавляють рядових партійців можливості впливати на політику партії. Моєю персональною амбіцією є побудова ПАРТІЇ ЗНИЗУ. Практично зробити це дуже важко, але ми це реалізуємо. І вже зробили декілька сміливих кроків в цьому напрямку.

Який відсоток рейтингу має "Громадянська позиція" в Житомирі?
Офіційних досліджень по Житомиру ми не маємо. Але вибори Президента показали, що Анатолія Гриценка в Житомирі підтримують краще, ніж в середньому по Україні. Коефіцієнт в рамках 1,5. Крім того, в Житомирі знаходиться дуже активна партійна організація. І якщо загальні дослідження показують 3-3,5% для партії, то по Житомиру за самими зваженими прогнозами ці цифри можуть бути на рівні 4-4,5%. Але справедливо додати сюди вплив нашого обличчя - Величка Олександра. На виборах 2010 року на мажоритарному окрузі він, вчитель, викладач, переміг декількох серйозних бізнесменів та чиновників. І зараз його підтримка в окрузі, завдяки натхненній роботі, тільки зростає. Це ще додасть 2% голосів, за рахунок округу. Плюс до 2% за рахунок активної роботи поза межами округу. І взагалі, люди поважають депутата, що пересувається тролейбусом та маршруткою. Якщо поєднати все, то на даний момент можна розраховувати на 7-8%. Погодьтесь, люди втомились від нечесних бізнесменів та чиновників.

За таких умов, який формат участі є оптимальним для "Громадянської позиції" у виборах 2012?
Формат участі вирішує З’їзд. Якщо порівнювати нас з іншими, то ми маємо найбільший серед інших потенціал роботи з людьми, і робота набирає обертів. Нам є, про що ЗВІТУВАТИ, нам є що пропонувати житомирянам, серед нас немає одіозних облич. Я бачу позитив у наступних виборах і за умов співпраці, і за умов самостійної участі. Дякую за інтерв’ю і ще раз запрошую до нашої команди АМБІТНИХ та ДІЄВИХ людей!

Прес-служба обласної організації партії “Громадянська позиція”

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі