Суспільство

У Новоград–Волинському на командирському зборі офіцерів вчили, як долати психологічну смугу перешкод

30 May 2012, 09:45

В понеділок, 28-го травня, в Новограді-Волинському, на базі окремої гвардійської механізованої бригади та  інженерного полку, розпочався п’ятиденний командирській збір з керівним складом військових частин 8-го армійського корпусу під керівництвом командира корпусу генерал-лейтенанта Петра Литвина.

Учасники збору вивчають досвід підготовки та ведення бойових дій, проведення миротворчих операцій, а також відпрацьовують практичні питання з приведення до бою різних видів стрілецької зброї, виконують вправи стрільб та відпрацьовують нормативи з предметів командирської підготовки.

У перший день заходу демонструвався порядок проведення занять на різних навчальних місцях, де учасники збору ознайомилися з нюансами бойової підготовки, наприклад такими, як виконання вправи швидкісної стрільби.

На бригадному полігоні Олександрівський в рамках збору пройшли змагання з новітніх військово-прикладних видів спорту – військового літнього біатлону та пейнтболу, а досвідчені офіцери-інструктори продемонстрували володіння прийомами рукопашного бою та нюансами курсу виживання в польових умовах.

У змаганнях з біатлону перемогу здобула команда 8-го армійського корпусу, що складалася виключно з  командирів бригад і полків.  Кубок та грамоту переможцям вручав начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Замана.

Вперше для учасників  зборів було продемонстровано порядок подолання психологічної смуги перешкод, яка є новітньою формою морально-психологічної підготовки військовослужбовців до ведення сучасних бойових дій.

Виступаючи перед учасниками збору, генерал-лейтенант Замана акцентував увагу присутніх на підготовці офіцерських кадрів, сержантського та старшинського складу, формуванні у них якостей командира-лідера, становлення прикладом для підлеглих. Начальник Генштабу також подякував керівництву 8-го армійського корпусу та 30-ї окремої механізованої бригади за нові підходи у бойовому навчанні особового складу.

ФОТО Володимира Вовкогона

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі