Політика

Об’єднана опозиція блокуватиме розгляд мовного питання, - керівник виборчого штабу в Житомирській області

1 June 2012, 09:42

Об’єднана опозиція з 5 по 8 червня буде блокувати розгляд у парламенті мовного питання

Про це заявив сьогодні в ході прес-конференції керівник регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції в Житомирській області Геннадій Зубко.

«В парламенті триває розгляд мовного питання. Перша частина відбулась з бійками й конфліктами. А на наступному пленарному тижні з 5 по 8 червня мовне питання знову буде підійматися провладною фракцією. Закон, який нав’язується суспільству, не має жодного відношення до створення сприятливих умов для розвитку мов», - заявив Геннадій Зубко.

За його словами, сьогодні саме політтехнологи Партії регіонів застосовують в Україні технологію «по залученню електорату на свій бік через мовне питання».

«В Україні діє Конституція, яка визначає єдиною державною мовою українську мову. Це основа для побудови майбутнього української незалежної держави. Тому спекуляції на мовному питанні перед виборами недоречні», - зазначив Геннадій Зубко та наголосив, що при сьогоднішньому стані економіки, рівні соціальних виплат, при підходах держави до перспектив європейської інтеграції «мовне питання - це спроба влади відволікти громадськість від важливих економічних, соціальних питань та питань зовнішньої політики».

«Ми не бачимо сьогодні проблем з утисками мов, тому розгляд мовного питання та будь-які спроби його педалювання будуть опозицією блокуватися в парламенті», - сказав Геннадій Зубко.

Прес-служба Житомирської організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі