Події

Житомирське відділення антимонопольного комітету оштрафувало київський фінансовий центр на 68 тис. грн.

8 June 2012, 13:51

 Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Київський фінансовий центр «Індекс Плюс» на 68 тис. грн. за оманливу рекламу.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі житомирського обласного територіальне відділення Антимонопольного комітету

В рекламних оголошеннях товариства «Потрібні гроші? Прийди та позич без довідки, без поручителів», «Не вистачає коштів? Подзвони», які розповсюджувалися в обласних друкованих ЗМІ була відсутня інформація щодо умов отримання «позики», «грошей», «коштів».

Отримання цих «цільових фінансових ресурсів» передбачало укладання з Товариством угоду, предметом якої є надання можливості на визначених в угоді та положенні умовах, стати партнером секції програми «Індекс Плюс», метою якої є купівля партнером секції програми товару. Дана програма передбачала залучення грошових коштів від партнерів та використання для придбання товарів цими особами через придбання в групах.

Фактично для отримання «цільових фінансових ресурсів» партнер зобов’язаний сплачувати одноразові та щомісячні платежі (плату за підготовку документів, основний платіж, що складається з капіталу платежу та адміністративних витрат, комісійні - у разі отримання «цільових фінансових ресурсів». Проте, право на їх отримання виникає у партнера групи після того, як фонд групи є достатнім, тобто партнеру групи у момент укладання угоди невідомо, коли він отримає товар.

Таким чином, фактичне отримання товару можливе лише у разі наявності обставин і чинників, які не залежать від волі споживача і не можуть бути йому відомі на момент укладання угоди. Однак, з розміщеної Товариством реклами не вбачається наявність умов, без яких отримати товар неможливо.

Рішенням адміністративної колегії Житомирського обласного територіального відділення АМКУ дії ТОВ «Київський фінансовий центр «Індекс Плюс», які полягали у повідомленні в рекламі неповних та неправдивих відомостей, зокрема, внаслідок замовчування окремих фактів, що могли вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання, визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі