Політика

Развадовський проти зведення реформи системи охорони здоров’я на Житомирщині до зменшення кількості медзакладів

9 June 2012, 10:41

Реалії сьогодення свідчать про необхідність суттєвого оновлення вітчизняної системи організації охорони здоров'я громадян. З метою підвищення якості, доступності та ефективності медичної допомоги, у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві, у відповідності до прийнятого у минулому році закону, навіть реалізується спрямований на це пілотний проект реформування системи охорони здоров’я щодо впровадження та відпрацювання нових організаційно-правових та фінансово-економічних механізмів.

І хоч Житомирщина не потрапила до числа експериментальних регіонів України, наша область не залишилася осторонь зазначеного процесу. Одним з найголовніших завдань реформування системи охорони здоров`я у нас стало вдосконалення первинної ланки надання медичної допомоги. Піонерами цього напрямку було обрано Романівський та Любарський райони.

Відповідно до публічних запевнень керівництва обласного управління охорони здоров’я, ним спільно із керівництвом районів, територіальними громадами робиться все можливе для збереження здоров’я населення області, поліпшення демографічної ситуації, підвищення якості та ефективності надання медичних послуг, наближення кваліфікованої первинної медико-санітарної допомоги до сільського жителя, раціонального використання наявних ресурсів охорони здоров’я області.

Одночасно, у листах жителів та медичних працівників області до депутата Житомирської обласної ради Віктора Развадовського йдеться про те, що запропоновані нововведення не враховують потреби населення у медичному обслуговуванні, не гарантують належну якість, своєчасність та доступність медичної допомоги, а, через економію фінансових ресурсів, зведені до кількісного зменшення закладів охорони - фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторій, медичних пунктів, медичних кабінетів.

Виходячи із вище зазначеного, народний обранець звернувся до керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації із клопотанням вжити заходів щодо недопущення кількісного скорочення закладів надання первинної медичної допомоги, оскільки такі дії можуть призвести до недоступності медичного обслуговування для найнезахищенніших верств населення, яке проживає в сільській місцевості.

Прес-служба обласного осередку ВЧНП «За добробут та соціальний захист народу»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі