Спорт

Житомирські легкоатлети здобули чергові перемоги на шляху до Олімпійських ігор

12 June 2012, 09:26

Травень-червень — традиційно насичені легкоатлетичними змаганнями місяці. Зважаючи на проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, де задіяні головні спортивні бази держави, змагання з легкої атлетики у цьому році відбуваються переважно в Ялті та Сумах.

Легка атлетика — вид спорту, який розвивається в усіх областях України, тому зрозумілою є велика конкуренція на бігових доріжках і як наслідок — потрапляння спортсменів України до світової еліти, яка у серпні 2012 року буде претендувати на медалі Лондонської Олімпіади.

Не пасуть задніх спортсмени Житомирщини, які беруть участь в усіх офіційних Всеукраїнських стартах.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту.

Так, на Кубку України, що в кінці травня завершився у Ялті, перемогу у спортивній ходьбі на 10000 м здобула наша Наталія Концевич, а другою була житомирянка Галина Яковчук (тренери — Андрій та Віктор Чернови). До п'ятірки кращих увійшли наші спортсмени в естафетному бігу 4 х 400 м (чоловіки) та 4 х 100 м (жінки).

Проте головним нашим здобутком на Кубку України був, звичайно, результат бердичівлянки Людмили Ковальчук, яка здобула перемогу в бігу на 5000 м, показавши результат, на 11 секунд кращий нормативу, достатнього для участі в Олімпійських іграх. На сьогодні Людмила звільнена від участі у червневому Чемпіонаті України. Найближчий старт для неї — чемпіонат Європи у Фінляндії, що відбудеться в кінці червня і після цього — Лондонська Олімпіада. Людмила — вихованка обласної школи вищої спортивної майстерності, тренера Олександра Гаврилюка.

Представники житомирської школи спортивної ходьби вдало виступили і на чемпіонаті України в Сумах на дистанції 20 км, який завершився 9 червня. Збірна нашої області посіла загальне ІІІ місце, а в особистому заліку Наталія Концевич здобула “бронзу”, Олександр Венгловський фінішував четвертим а Олексій Білорус посів 5 місце серед молоді та 8 серед дорослих.

Впритул підійшла до виконання нормативу Майстра спорту України Юлія Сухотська (обласна школа олімпійського резерву), яка була п'ятою у бігу на 400 м з бар'єрами (тренер — Алла Ледньова).

11 червня 2012 року, наша збірна потужним складом повернулася до Ялти для участі у чемпіонаті України серед дорослих спортсменів. Тож, в очікуванні результатів особливо будемо слідкувати за нашим Олександром Осмоловичем, який при умові виконання олімпійського нормативу з бігу на 800 м  отримає шанс на участь в Олімпійських іграх у Лондоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі