Політика

У Житомирі мітинг на захист української мови зібрав аж… 50 чоловік

13 June 2012, 19:22

13 червня в Житомира, на майдані Корольова відбувся мітинг на захист української мови, у якому взяли участь близько 50 чоловік.

Біля приміщення Житомирської облдержадміністрації зібралися представники політичних партій і громадських організацій та небайдужі житомиряни, яких виявилося не багато, бо мітинг розпочався о 16.00, в робочий час.

Учасники мітингу одноголосно прийняли резолюцію-звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України із закликом зняти з розгляду парламенту законопроект С. Ківалова та В. Колесніченка «Про засади державної мовної політики».

Люди тримали плакати: «Московські наймити у Верховній Раді! Руки геть від української мови!», «Захистимо мову батьків! Відстоїмо національну гідність», «Геть українофобський законопроект №9073 Калєснічєнкі-Ківалава!», «Не дозволимо нікому ганьбити честь і славу нації!» та інші.

Депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Валерій Кавун розповів Житомир.info, що на цей мітинг людей просто запросили, не було ніякого організованого збори і прийшли тільки ті, кому небайдуже питання рідної мови.

«Не було завдання зібрати велику кількість людей, ми не організовували активістів наших осередків з районів, але я бачив на мітингу голів партійних організацій ВО «Батьківщина» та наші партійці з Чуднова, Романова, Бердичівського району», - повідомив Валерій Кавун.

Присутній на мітингу депутат облради від «Фронту Змін» Руслан Годований також підтвердив інформацію про те, що це не організована штабами політичних партій акція.

«Інформацію по штабам ми не давали, це бажання людей, тих хто дізнався про акцію. Я вважаю, що треба популяризувати українську мову, роздавати прапорці з українською символікою, пропагувати українські пісні та вірші, говорити зі своїми дітьми українською мовою. Сьогодні треба не тільки мітингами, але й любов’ю до мови прививати це все. І взагалі, це для Житомира не питання, та й для Донецька це питання – банальна політика», - вислови свої міркування Руслан Годований.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі