Політика

Олег Черпіцький: Закон щодо вдосконалення механізму використання земель оборони набрав чинності

15 June 2012, 14:23

Віктор Янукович підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель оборони».

«Даний закон дозволить навести порядок у використанні та відчуженні земельних ділянок міністерства оборони, що не знаходять свого застосування, й унеможливить існування корупційних схем та махінацій», - впевнений автор закону, народний депутат Олег Черпіцький.

Зокрема, законом встановлюється, що виключно Кабінет Міністрів України прийматиме рішення про зміну цільового призначення земель оборони, їх продажу. Усі кошти зараховуватимуться до спецфонду Державного бюджету України й використовуватимуться виключно на потреби оборонного комплексу країни.

Закон спрямований на вдосконалення законодавчої бази щодо здійснення реалізації земельних ділянок під об’єктами нерухомого військового майна, що відчужується відповідно до Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України», що перебувають у користуванні військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України, але не знаходять застосування, шляхом внесення зміни до окремих положень Земельного кодексу, законів України «Про використання земель оборони», «Про правовий режим майна у Збройних Силах України».

Автор законопроекту Олег Черпіцький вважає, що застосування закону дозволить частково вирішити проблеми військовиків, пов'язані з матеріальним забезпеченням. Адже законопроектом визначено, що «кошти, отримані від відчуження земельних ділянок, зараховуються до спецфонду Державного бюджету України та використовуються виключно на потреби оборони відповідно до кошторису Міністерства оборони України».

Прес-служба народного депутата Олега Черпіцького

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі