Політика

В Житомирі об’єднана опозиція продовжує боротьбу з «молочною мафією»

15 June 2012, 18:16

15 червня відбулася прес-конференція представників опозиції – голови Житомирської обласної організації ВО “Свобода” Сидора Кізіна та заступника голови обласної організації ВО “Батьківщина” Віталія Француза.

На прес-конференції йшла мова про події, що сталися у Любарському районі 13 і 15 червня.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня під стінами Любарської районної ради відбулася мирна акція селян за участі активістів ВО “Свобода” та ВО “Батьківщина” проти свавілля “молочної” мафії.

Представники понад 20 сільских громад вимагали від райради розглянути на сесії, яка відбувалася того дня, ситуацію, що склалася на ринку молока у районі. На думку селян, існує зговір з метою штучного заниження закупівельної ціни на молоко, до якого причетні нечесні підприємці, деякі місцеві чиновники та правоохоронці. Під час цієї акції міліцією була влаштована провокація, після якої затримано та арештовано голову Житомирської міської організації ВО “Свобода”, депутата районної ради Михайла Сліпченка та Андрія Заверуху.

15 червня у с. Велика Волиця Любарського району місцеві жителі перекрили автошлях Любар-Хмільник, заблокувавши рух молоковозів. Селяни вимагали розрахуватися за борги та встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко в 2,50 грн. за літр. До них приєдналися громади сіл Мотовилівка і Бичева, які також вдалися до аналогічних дій.

«Людей із Великої Волиці залякували, погрожували арештом, як учасників акції 13 червня. Коли я прибув, міліція тиснула на селян, намагалася брати пояснення. Влада сподівалася, що люди відступлять і мовчатимуть, проте вийшло навпаки. За деякий час акцію підтримали сусідні села. Люди доведені до відчаю і вдалися до активних дій. Якщо обласна влада не зламає монопольну змову і не встановить мінімальну закупівельну ціну, ситуація може вийти з-під контролю», - розповів Сидір Кізін.

Сидір Кізін додав, що затримані активісти Михайло Сліпченко та Андрій Заверуха нині знаходяться у Житомирському ізоляторі. На незаконне рішення Любарського районного суду подано апеляційну скаргу. Під стінами облдержадміністрації триває безстрокова акція протесту за визволення учасників «молочної» акції, до якої долучилися осередки «Фронту змін» та «Батьківщини». 

Віталій Француз зауважив на дії місцевої міліції під час акції 13 червня.

“До якої безглуздості можуть дійти влада і правоохоронні органи? Люди прийшли мирно, а їх звинувачують невідь у чому. Ми будемо звертатися до антимонопольного комітету та органів прокуратури, щоб вони розібралися в ситуації з ціною на молоко. А також вимагатимемо роз’яснити, за що було засуджено активістів та чому й далі продовжується тиск на селян та тих, хто їх захищає в Любарському районі”, - зазначив Віталій Француз.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня в обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань підвищення закупівельних цін на молоко. 

15 червня, о 7-й ранку жителі с. Велика Волиця Любарського району не пустили в село молоковоз, перекривши рух автотранспорту на дорозі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі