Політика

«Фронт Змін» вимагає юридичних гарантій всім інвесторам будинку по вулиці Щорса, 155 у Житомирі

22 June 2012, 13:27

 Фракція «Фронт Змін» наполягає на належному виконанні виконкомом Житомирської міськради Протокольного доручення сесії від 7 червня 2012 року в частині надання юридичних гарантій людям, які інвестували свої кошти у спорудження будинку у Житомирі по вулиці Щорса, 155.

«Кінцеве рішення сесії міськради має виглядати таким чином, щоб були укладені угоди між міськрадою та інвесторами щодо майнових та фінансових гарантій, тобто, щоб люди були впевнені в отриманні житла або повної грошової компенсації», - говорить голова фракції «Фронт Змін» Володимир Михалець.

 За його словами, причина необхідності  укладення таких договорів у тому,  що мине час і люди не зможуть ні до кого заявити свої матеріальні вимоги.

 «На заяву претензій кредиторів закон передбачає термін 2 місяці. У людей права власності на житло немає, хоча вони і вклали свої кошти в будівництво будинку. Тому, якщо мине 2 місяці люди не зможуть заявити свої вимоги до  КП  «Житомирбудзамовник». Хоча, виконавчий комітет спільно з депутатськими комісіями провів великий обсяг роботи, проте, оскільки орієнтовна вартість завершення будівництва будинку достатньо висока -близько 8 мільйонів гривень, кінцеве рішення міськрада з цього питання може ухвалювати лише за умови наявності юридичних гарантій всім 110 інвесторам», - підсумував позицію фракції Володимир Михалець.

Нагадаємо, майже 110 житомирян інвестували  КП  «Житомирбудзамовник» свої кошти в будівництво житла за адресою вулиця Щорса, 155. Проте, «Житомирбудзамовник» не виконав свої обов’язки перед інвесторами. Саме за ініціативою та наполяганням депутатів від «Фронту Змін» 7 червня в  ході чергової сесії Житомирської міської ради було дано Протокольне доручення виконавчому комітету ради розробити дієвий механізм гарантування вкладень інвесторам КП  «Житомирбудзамовник».

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі