Суспільство

Житомирська область отримала 40 нових шкільних автобусів

26 June 2012, 15:31

26 червня Прем’єр-міністр України Микола Азаров передав 74 шкільних автобуса представникам Житомирської та Сумської областей (40 і 34 кожній області відповідно).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр оглянув шкільні автобуси, поспілкувався з директорами шкіл Житомирщини та Сумщини, здійснивши проїзд одним з автобусів, щоб переконатися в його комфортабельності та безпечності. Він також вручив ключі від автобусів представникам даних областей.

«Сьогодні знаменна подія. Це вперше за всі роки реалізації програми таку велику кількість автобусів отримують дві наші області - Житомирська та Сумська», - зазначив Глава Уряду.

За його словами, Уряд створює всі необхідні умови для того, аби діти, які проживають далеко від шкіл могли діставатися до них безперешкодно.

За інформацією Урядового порталу, в Житомирській області проживають за межею пішохідної доступності та потребують перевезення 13,5 тис. учнів. Для їх перевезення необхідно придбати 98 шкільних автобусів. У держбюджеті-2012 на закупівлю транспорту для школярів Житомирщини передбачено 15,7 млн. грн. У поточному році за кошти держбюджету вже закуплено 40 автобусів, у планах - ще 4; за місцеві кошти куплено 3 і планується придбати ще 7 автобусів. Варто відзначити, що за 2003-2011 роки за Програмою «Шкільний автобус» за кошти держбюджету Житомирщина отримала тільки 53 шкільних автобуси. У 2013 році буде закуплено ще близько 50 автобусів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі