Події

В Житомирі за кілька місяців від укусів кліщів вже постраждало 218 осіб

27 June 2012, 14:06

 В Житомирі за 6 місяців 2012 року  в травматологічні пункти міста за медичною допомогою з покусами кліщів звернулося 218 осіб.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської санстанції.

Також зафіксовано 8 випадків захворювання на хворобу Лайма. Перші випадки захворювань в Житомирі на Лайм-бореліоз були зафіксовані у травні. Тоді з підозрою на цю хворобу було госпіталізовано троє осіб. Станом на кінець червня кількість хворих на Лайм-бореліоз у Житомирі збільшилась до 8.  Діагноз лабораторно підтверджено у 7-ми захворілих. З 8-ми захворілих на стаціонарному лікуванні перебувало 2 особи, у 6 випадках лікування проводилось амбулаторно.

Кліщовий бореліоз (Лайм-бореліоз або хвороба Лайма) – це  інфекційне захворювання, яке викликається бореліями і передається іксодовими кліщами.

Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, болючість та свербіння, підвищення температури до 38 градусів, головний біль, ломота у всьому тілі і млявість. Характерна також поява почервоніння, часто у вигляді кільця, при чому воно може мігрувати по тілу. Якщо не провести лікування на ранній стадії, хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м'язів, нервової і серцево-судинної системи, і навіть до інвалідності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі