Спорт

В Бердичеві Житомирської області боксери з 14 країн змагаються за призи братів Кличків

29 June 2012, 12:56

 

З 25-го червня Бердичів Житомирської області приймає у себе боксерів з 14-ти країн світу, - повідомляє телеканал «ВІК»

Спортсмени приїхали позмагатися у силі, показати бердичівлянам справжній клас та завойовувати медалі на XIV Міжнародному турнірі з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків. 16 країн, 153 учасники — рекордні цифри цьогорічного турніру у місті. За переможні місця змагатимуться боксери з Азербайджану, Вірменії, Ізраїлю, Туреччини, Грузії, Туркменістану, Росії, Литви, Молдови, Іраку, Казахстану, Узбекистану, Алжиру і, звісно, України. Першим привітав спортсменів із початком турніру Бердичівський міський голова, президент міської федерації боксу Василь Мазур. Йому приємно, що до Бердичева з’їхалися кращі бійці своїх країн, які, сподівається голова, залишать місто із приємними враженнями.

«Кожного року змагання мають свої особливості. Але незмінним залишається справедливе суддівство у Бердичеві. Жоден спортсмен не поїхав звідси з неприємними спогадами. І дуже важливо, що турнір дає путівку у великий спорт. Багато спортсменів перемагали спочатку на нашому турнірі, а потім завойовували інші висоти. Я від щирого серця вітаю вас зі святом, бажаю всім щастя, здоров’я, добра. Хай переможе сильніший!», - Василь Мазур.

Від представників Національного олімпійського комітету та Житомирської обласної влади із вітальними словами до учасників турніру звернувся заступник голови обласної ради Михайло Чигир. Він зазначив: НОК та особисто Сергій Бубка взяли під патронат цей турнір, що надасть йому ще більш важливого статусу в світі.

Не обійшлося на урочистостях без подарунків. Віце-президент федерації боксу України Олександр Павелець вручив Василю Мазуру сувенірні боксерські рукавички, а також подякував директору спортивного клубу «Крос» Олегу Сікорському за допомогу в організації турніру.

Відеозвернення до боксерів надіслав також співзасновник турніру Віталій Кличко. На жаль, особисто він не зміг приїхати до Бердичева, але це не завадило йому побажати спортсменам гарних поєдинків та бойового духу.

Після офіціозу розпочалися поєдинки вечірньої програми. Турнір триватиме до 30-го червня. Саме тоді відбудуться фінальні поєдинки. Тож у бердичівлян ще є можливість насолодитися гарними й цікавими боями та повболівати за місцевих боксерів Іллю Пєльовіна та Максима Чулячеєва.

Житомир.info за матеріалами телеканалу «ВІК»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі