Політика

В Житомирі чиновники-народники у робочий час проводять партійні конференції

2 July 2012, 14:00

27 червня, напередодні Дня Конституції України, у Житомирі відбулася звітно-виборна конференція Народної партії. У ній взяли участь народний депутат Микола Рудченко, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешенков, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації Сергій Лавренюк.

Захід проходив у робочий час – з 11.00 до 13.00. При цьому чиновники перших рангів уникнули відзначення державного свята на догоду власним партійним інтересам. Відповідно в обласному центрі в урочистостях не взяли участі Олещенко та Арешонков, у Новоград-Волинському проігнорував одну з головних подій Лавренюк.

Звітно-виборну конференцію партії Литвина мали провести раніше. Нині це може бути пов’язано з не дуже втішними рейтингами цієї політичної сили, яку днями оприлюднили у ЗМІ. Як повідомляє «Українська правда», відповідно до результатів опитування Київського міжнародного інституту соціології, Партія регіонів (Микола Азаров) набрала би 29,1% голосів, ВО «Батьківщина» (Арсеній Яценюк) - 26,2%. Наступні чотири місця посідають: партія «УДАР Віталія Кличка» - 14,5%, Компартія (Петро Симоненко) - 10,6%, партія Наталії Королевської «Україна - Вперед!» - 5,9%, ВО «Свобода» (Олег Тягнибок) - 5,6%. Ще дві політичні сили мали не менше одного відсотка прихильників: «Громадянська позиція» (Анатолія Гриценка) - 2,4%, Народна партія України (Володимир Литвин) - 1,9%.

Отже, партійний рейтинг партії Литвина навряд чи у майбутньому дозволить подолати прохідний бар’єр до Верховної Ради. Зараз активно у виборчих округах Житомирської області працюють їхні мажоритарники, а саме Голова Верховної Ради Володимир Литвин та народний депутат Микола Рудченко. У своїй роботі вони опираються на впливових однопартійців-чиновників на місцях, що не може не свідчити про використання адмінресурсу.

RegioNews

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі