Суспільство

Батьки юних інспекторів руху з Житомирського району скаржаться губернатору Рижуку на нечесне суддівство

4 July 2012, 09:08

Батьки юних інспекторів руху з Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ст. Житомирського району написали листа губернатору Житомирської області Сергію Рижуку з проханням «відновити справедливість». На думку дорослих, рішення журі ХХХVІ обласного зльоту ЮІР (юних інспекторів руху), який відбувся 08.06.12 на базі ЗОШ № 16 м. Житомира, було несправедливим.

«Результати змагань були штучно спотворені, а визначення переможця відбулось під тиском окремих членів журі. Після виставлених балів по закінченню усіх конкурсів, а саме: «Велоестафета», «Юний регулювальник», «Медична допомога», «Знання правил дорожнього руху» та «Агітбригада» і підрахунку загальних балів команд – переможцем ставала команда ЮІР «АвтоЛад» Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ст., яка в сумі за п’ять конкурсів набрала 64,925 бали, а команда ЮІР СШ №16 м. Житомира 64,750 бали. Після цього члени журі від Спілки автомобілістів Житомирської області та Товариства Червоного Хреста м. Житомира почали тиснути на інших членів журі з вимогою віддати перемогу команді ЮІР ЗОШ № 16 м. Житомира. Отримавши відмову змінювати бали від інших членів журі представник Спілки автомобілістів змінив свою початкову оцінку за виступ агітбригади команди ЮІР «АвтоЛад» з 29,5 на 28,5 бали (максимальна – 30 балів). В штучно спотвореному підсумку змагань команда ЮІР «АвтоЛад» набрала 64,675 бали, що на 0,075 бали менше ніж команда ЮІР СШ № 16», - йдеться у листі до Рижука.

Також батьки школярів зазначають, що представники журі від управління освіти та науки і головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації підтверджують факт зміни результатів конкурсу.

«Звертаємо Вашу увагу на неприпустимість таких дій членами журі на дитячих конкурсах. Адже ми повинні виховувати у дітях повагу, чесність та справедливість. Діти не повинні з ранніх років бачити несправедливість та упередженість. Метою зльоту є визначення дійсно кращої команди області, а не штучно «витягнутої» на І місце», - наголошують дорослі.

Як повідомляв Житомир.info з посиланням на прес-службу Житомирської мерії, загін ЮІР житомирської ЗОШ № 16 став переможцем обласного конкурсу і представлятиме місто Житомир та область на Всеукраїнських змаганнях в «Артеку».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі