Суспільство

Британські пожежні пригнали дві спецмашини, щоб подарувати колегам з Коростеня Житомирської області

6 July 2012, 16:44

6 липня на базі Самостійної державної пожежної частини №25 ГТУ МНС у м. Києві відбулася церемонія передачі 2 пожежних машин і спеціального обладнання від рятувальників м. Ешфорд (графство Кент, Великобританія) співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Як повідомили Житомир.info в прес-службі МНС України, допомога надається МНС при посередництві британської благодійної організації «Східний альянс за надійний і екологічний транспорт» (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport – EASST), її українського партнера – благодійного Фонду сприяння безпеці дорожнього руху (ФСБДР), за підтримки Посольства Великої Британії в Україні і Державної митної служби України.

«Я хочу подякувати нашим британським колегам, які зробили такий подарунок для України, і безпосередньо для Житомирської області. Також хочу передати велику подяку посольству Великобританії, яке взяло безпосередню участь у тому, щоб ця акція відбулася. Зрозуміло, якщо подібна робота проводиться на загальнодержавному рівні, всі технічні проблеми вирішуються дуже просто. Водночас, коли така акція проходить на добровільних засадах, то треба проявити велику ініціативу і подолати багато перешкод, щоб сьогодні ця техніка стояла у Києві, а завтра – у бойових розрахунках Житомирщини», - зазначив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами МНС України Василь Стоєцький

У свою чергу голова правління ФСБДР, представник EASST Єгор Калашніков наголосив на тому, що подібні акції особливо важливі, оскільки тримаються на ініціативі людей, їхньому бажанні допомагати один одному.

«Все вийшло досить цікаво. Майк Пітні (співробітник Пожежної станції в Ешфорді, лідер групи британських пожежників) зі своїм товаришем півроку тому потрапив у місто Коростень Житомирської області, де мав змогу поспілкуватися з місцевими пожежниками. Тоді якраз і народилася ідея чимось допомогти українській стороні, поділитися досвідом. Майк Пітні запропонував досить сміливу ідею – своїм ходом привести в Україну 2 автомобілі, не нових, але в хорошому стані, і подарувати колегам у Коростені. Ідея викристалізовувалася і поступово Майк знаходив прихильників. Як результат, 8 хлопців, британців, стали добровольцями. Вони за власний рахунок взяли відпустку, за своєю ініціативою сформували 2 екіпажі і привезли нам ці машини», - розповів Єгор Калашніков.

Британські пожежні проїхали 2500 км, щоб передати машини своїм українським колегам. Це стандартні пожежні транспортні засоби, які використовуються на території Великобританії. Вони обладнані автоматичною коробкою передач і автоматизованою комп'ютерною системою гальмування. Стандартна пожежна машина має 40-метрову драбину. Також вона обладнана пожежними рукавами, які миттєво можна розгорнути. Крім того, машини оснащені всім необхідним обладнанням для надання допомоги під час ДТП і для ліквідації витоку шкідливих речовин. Автомобілі можуть розвивати швидкість до 140 км/год.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі