Події

Чоловік, якого побив сільський голова з Житомирської області, помер у лікарні

18 July 2012, 11:01

 

Чоловік, якого побив голова Городищенської сільради Житомирської області, помер у лікарні 17 липня, - повідомляють журналісти «5 каналу»

Самосудом погрожують сільському голові мешканці села Городище на Житомирщині. Тиждень тому той побився з односельцем. Хлопець впав у кому, а сьогодні - помер. Селяни ж припускають голова уникне відповідальності.

Тиждень тому, ось на цьому подвір’ї, зранку непритомного побитого Сергія знайшла мати. Напередодні жінка посварилася з сільським головою. Той влаштував хмільне застілля у їдальні дитячого садочку, де жінка працює завідуючою. Хлопець вирішив вступитися за матір - кажуть селяни. Увечері люди бачили, як сільський голова бив Сергія ногами по голові.

Віталій Ніколайчук, головний лікар Черняхівського ТМО: «Хворий поступив у вкрай важкому стані. Без свідомості. Був встановлений діагноз – закрита черепно-мозкова травма, крововилив у шлуночки мозку».

Лікарі провели операцію. Втім, після неї Сергієві не покращало. Тиждень пролежав у комі так і не отямившись. 17 липня вранці він помер. Тим часом, сільський голова і надалі виконує свої обов’язки, ходить на роботу. Чоловік визнає - із Сергієм сперечався, однак винним у тому, що того не стало - себе не вважає.

Григорій Вознюк, голова Городищенської сільської ради: «Я поки свідок. Яка відповідальність на мені? Я – свідок. Бійки не було. Була боротьба. Знаєте, як тягаються за барки? Ніхто не бився. Кажуть, що я його дубинкою бив. Такого не було. Це вигадки».

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень міліція порушила кримінальну справу. Правоохоронці чекають на результат експертиз. Одна із версій - у Сергія стався інсульт, а звідси і кома.

Ігор Скидан, керівник Черняхівського РВ УМВС у Житомирській області: «На даний момент ми не знаємо, чи це сталося ушкоджень, чи це інсульт».

Галина Новицька, тітка загиблого: «Якби інсульт, він би упав, а це ж написано геморогічний забій. Це втяв чимось. Чи пиханув на щось. Якщо вже таке сталося, якщо вже втяв – ти йди скору визивай, а він привіз у двір і кинув його».

Селяни стверджують - голова сільради уже відбував покарання. Крім того, він і раніше піднімав руки на односельчан. Зараз люди вимагають - на час слідства відсторонити сільського голову від виконання обов'язків. Якщо ж правоохоронці не дадуть справі хід - погрожують самосудом.

Леся Піонтківська, мешканка села: «Нам вбивця не потрібен на посаді. Завтра на нього хтось не так гляне, у мене діти. Це з любими дітьми може статися».

Раїса Власюк, місцева жителька: «На теперішню міліцію треба, щоб був самосуд. Міліція може наркотики підкинути, і всі сидять, мовчать. За нами, простими людьми нема захисту».

Тим часом прокуратура Житомирської області пообіцяла проконтролювати розслідування кримінальної справи.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області люди хочуть влаштувати самосуд над головою сільради, який побив односельчанина. 13 липня прокуратура Житомирської області повідомила, що контролює хід розслідування кримінальної справи по факту нанесення тяжких тілесних ушкоджень головою сільради 30-річному жителю села Городище Черняхівського району

Житомир.info за матеріалами «5 каналу»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі