Суспільство

18 аграріїв з Житомирської області повезуть до Польщі знайомитися з сучасною сільгосптехнікою

18 July 2012, 11:32

З 22 по 24 липня делегація від Житомирщини у складі 18 осіб, серед яких керівники районних та обласних підрозділів, що займаються сільським господарством, а також господарі провідних підприємств області, перебуватиме у Республіці Польща. 

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Місяць тому відбулася зустріч губернатора Сергія Рижука з Сергіушем Мартинюком, головою Ради директорів компанії «Pronar», яка займається виробництвом сучасної сільськогосподарської, комунальної та дорожньої техніки. Після цього ми отримали лист-запрошення від польських колег відвідати компанію «Pronar», ознайомитися з її виробництвом, на випробувальних майданчиках оцінити можливості техніки. Сергій Рижук дав доручення в обмежені терміни сформувати склад делегації. За загальним списком, поданим із районів, до участі у візиті мали б долучитися 40 осіб, але у зв’язку з браком часу на підготовку документів їде 18 делегатів», - розповів заступник губернатора Житомирської області Микола Дейсан та повідомив, що уже в неділю ввечері учасники делегації прибудуть до міста Нарев, де зустрінуться і поспілкуються з керівниками компанії «Pronar».

У понеділок заплановане загальне ознайомлення з польським підприємством і робота у групах за інтересами: делегати оглядатимуть кормозаготівельну, ґрунтообробну, дорожню, комунальну та іншу техніку.

Микола Дейсан висловив переконання у тому, що візит до Польщі стане гарним початком для забезпечення господарств Житомирщини якісною сучасною технікою.

«Нині не лише в Житомирській області, а й в Україні є дві крайності: ми можемо придбати або вітчизняну застарілу сільськогосподарську техніку, або закордонну – якісну, але і дуже дорогу. Тому, без сумніву, багатьох керівників аграрних підприємств нашої області може зацікавити доступна і якісна продукція компанії «Pronar», – зазначив Микола Дейсан.

Як повідомляв Житомир.info, на полях Житомирщини нині збирає урожай понад тисячу комбайнів, із них майже 200 залучено з інших регіонів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі