Економіка

Житомирські аграрії для збору урожаю залучили понад 200 комбайнів з інших регіонів

18 July 2012, 09:11

В Житомирі відбувся брифінг стосовно жнив 2012 року, під час якого заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Дейсан повідомив, що в області вже зібрано 22% зернових культур із близько 53 тисяч гектарів. Намолочено 160 тис тонн. Середня урожайність по області складає понад 30 центнерів з гектара.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації. 

Погодні умови, які спостерігаються по області, зі слів Миколи Дейсана, можна сприймати двояко. Адже дощів чекали всі, а особливо ті господарі, що засіяли пізні зернові, яким довелося потерпати від палючого сонця. Проте, як відомо, суха і сонячна погода – це саме те, що треба у жнива.

«Хочеться стабільної сухої погоди, щоб ми могли активізуватися і буквально за два тижні завершити збір ранніх зернових, яких у нас 235 тисяч гектарів», – розповів Микола Дейсан.

На полях Житомирщини працює понад тисячу комбайнів, із них майже 200 залучено з інших регіонів та 20 - з державної МТС.

«Усі спеціалісти обласної ланки АПК, керівники служб, інспекцій щоденно працюють в районах, спілкуються з керівниками господарств, просять їх максимально активізувати свою роботу та збирати врожай оперативно, додатково залучати комбайни з інших регіонів. Щоб уже за кілька днів потрібні комбайни були у того чи іншого господаря, не потрібно багато зусиль», – наголосив Микола Дейсан і закликає господарів сільськогосподарських угідь не очікувати кращих погодних умов, а максимально залучити техніку та зібрати урожай в повному обсязі.

Зі слів заступника голови облдержадміністрації, цьогорічна урожайність на 4-5 центнерів більша від минулорічної. Збирання зернових у цьому році розпочалося на 5-7 днів раніше. Об’єми, які намолотили на цю пору, є більшими у 5 разів, ніж у 2011 році.

«Про результати жнив поки рано говорити. Але ранніх зернових у цьому році менше, а пізніх, зокрема кукурудзи, на 30 тисяч гектарів більше. Сподіваємося отримати не менше 1400-1450 тисяч тонн зерна», - зауважив Микола Дейсан. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі